Tο όνομα ΚΑΪΝ, που είναι συνδεδεμένο με την πιο evil περσόνα της Βίβλου, έχει καταφέρει να σου προκαλεί μόνο συνειρμούς από ευχάριστες στιγμές, χάρη στο στέκι του Μετς που εδώ και εννιά χρόνια φιλοξενεί αμέτρητες παρέες στην οδό Αναπαύσεως.

 

Με μια ταυτότητα αδιαμφισβήτητα μοναδική, αγαπήθηκε με πάθος για την τρέλα, την τόλμη και το σαρκαστικό ύφος του, και μάλιστα σε μια περιοχή που της έλειπε μια τέτοια ανατρεπτική προσέγγιση στην all-day διασκέδαση.

 

ΚΑΪΝ
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Το ΚΑΪΝ γεμίζει κόσμο από το πρωί μέχρι το βράδυ για πολλούς λόγους, ένας-δυο όμως παραμένουν σταθεροί: η ποιότητα στις γεύσεις και η παρεΐστικη ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι αυτός ο χώρος φτιάχτηκε από φίλους για φίλους. Εδώ θα γευτείς ένα καταπληκτικό brunch διά χειρός του head-chef Μάνου Σαρρή που μπορείς να απολαμβάνεις μέχρι αργά (σερβίρεται καθημερινά 10:00-17:00), συνοδεύοντας τον καφέ σου, έναν χυμό ή ακόμα και ένα αλκοολούχο απεριτίφ από εκείνα που τόσο χρειάζεσαι κάποιες μέρες.

 

Αυγά σκραμπλ σε χειροποίητο γαλατόψωμο, τάρτα με κολοκύθα, φέτα και γιαούρτι ή κασερόπιτα με κασέρι ΠΟΠ Ξάνθης και μπεσαμέλ –μια άλλη προσέγγιση στην παραδοσιακή συνταγή– είναι κάποια από τα πιάτα πρωινού που μας φτιάχνουν τη μέρα. Στις πιο μεσημεριανές βόλτες, οι επιλογές περιλαμβάνουν μια καταπληκτική σαλάτα του Καίσαρα με χειροποίητο dressing αλλά και μπρουσκέτες με δημιουργικούς συνδυασμούς υλικών, όπως αυτός με κρέμα κολοκύθας, τυρί κρέμα, καρύδια και ρόκα – ταιριάζει τέλεια με ένα ποτήρι κρασί ή ένα early cocktail από την μπάρα του ΚΑΪΝ. Για τη γλυκιά πλευρά του brunch φροντίζουν οι ζαχαροπλάστες του Ρεσιτάλ –αδελφάκι του ΚΑΪΝ– που δημιουργούν καθημερινά λαχταριστά breakfast desserts (να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τη μηλόπιτα με κραμπλ κανέλας).   

 

Αυτό το στέκι, αντίθετα με όσα υπονοεί το όνομά του, έχει μόνο φίλους και μοιράζει στιγμές χαράς που θέλεις να ζεις ξανά και ξανά.

 

Αναπαύσεως 22, Αθήνα, 210 9227616 

Instagram: kainalldaybar

Facebook: Κάιν 

Οδηγός Γεύσης