Η πλατεία Βραζιλίας είναι ίσως ο πιο τροπικός προορισμός που μπορείς να βρεις στο κέντρο της Αθήνας για να κάνεις το summer in the city να μοιάζει με διακοπές – κι ας πηγαίνεις στη δουλειά κάθε μέρα. Το Iguazu είναι η all-day στάση που θα σου φτιάξει τη διάθεση πρωί, μεσημέρι και βράδυ μέσα σε μια καταπράσινη, εξωτική ατμόσφαιρα που το μόνο που της λείπει είναι η άμμος και τα κύματα – αυτά άσ’ τα να σκάνε στο μυαλό σου σαν φαντασίωση. Όλα τα υπόλοιπα είναι πέρα για πέρα αληθινά: τα χαμόγελα, τα φυτά, τα happy vibes και, φυσικά, οι γεύσεις που εναλλάσσονται για να βρίσκεις κάθε στιγμή αυτό που θέλεις.

 

Από το πρωί το Iguazu είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για brunch – αν δεν το έχεις δοκιμάσει, βάλ’ το άμεσα στη λίστα σου. Μάλιστα, στις νέες προτάσεις του πρωινού καταλόγου θα βρεις ένα εκπληκτικό combo για δύο άτομα με τηγανητά αυγά σε χωριάτικο ψωμί με αβοκάντο, τσορίθο, γλυκοπατάτες και μανιτάρια. Μαζί έρχεται και ο φρεσκοστυμμένος χυμός για να σου δώσει έξτρα δροσιά και ενέργεια. Εκτός από τις προτάσεις με αυγά –ομελέτες, benedict ή ποσέ– παίζουν φανταστικά πιάτα όπως πίτσα, bao bun και τορτίγιες αλλά και healthy yoghurt bowls με super food συνδυασμούς.

 

Iguazu: Στην πλaτεία Βραζιλίας νιώθεις ότι σε καταβρέχουν τροπικοί καταρράκτες.

 

Κάπως έτσι οδηγείσαι γευστικά στις μεσημεριανές βόλτες όπου πρωταγωνιστούν τα μπέργκερ, οι δροσερές εξωτικές σαλάτες αλλά και πιάτα με κρέας ή ψάρι – πρέπει να δοκιμάσεις το απολύτως tropical rib-eye από Black Angus Αργεντινής με ψητό ανανά και ροκφόρ ή τον ψητό τόνο με νουντλς, ντομάτα, φύκια, ρόκα και παρμεζάνα. 

 

Ο βραδινός κατάλογος του Iguazu παρουσιάζει ένα φανταστικό Brazilian sushi –αυτό κι αν είναι εξωτικό– με passion fruit ή ανανά, που είναι από μόνο του αρκετό για να σε οδηγήσει στο στέκι της πλατείας Βραζιλίας. Βέβαια, και εδώ όλα τα πιάτα έχουν κάτι να σου πουν, και μάλιστα σε μια γλώσσα που έχει το ταμπεραμέντο της Νότιας Αμερικής. 

 

Iguazu: Στην πλaτεία Βραζιλίας νιώθεις ότι σε καταβρέχουν τροπικοί καταρράκτες.

 

Κι αφού επιλέξεις το πιάτο που σε εμπνέει περισσότερο, έρχονται τα κοκτέιλ να συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο στην υπόθεση «απόλαυση». Γλυκά, ξινά, γλυκόξινα, spicy, αλλά πάντα με μια εξωτική πινελιά που σε κάνει να κλείνεις τα μάτια στην πρώτη γουλιά, τα signature cocktails του Iguazu είναι η απόδραση σε τοπία μακρινά. Το booth του DJ βγαίνει έξω τα βράδια για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διάθεση και με έναν τρόπο νιώθεις σαν να σε καταβρέχουν από μακριά οι καταρράκτες Iguazu, εκεί όπου συναντιούνται η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Παραγουάη, ακριβώς στην περιοχή του Χίλτον.

 

Λαοδικείας 16 & Νυμφαίου 1, 210 7775225 
Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης