«Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι» είναι ένα από τα πιο εμπνευσμένα ονόματα που κυκλοφορούν στη γευστική σκηνή της Αθήνας. Κι αν σου φαίνεται ότι μοιάζει περισσότερο με τίτλο βιβλίου, έχεις πέσει μέσα. Ο Ανδρέας Τσορμπατζόγλου, από το 2016 που δημιούργησε αυτό το food spot στο κέντρο του Κεραμεικού, είχε ξεκινήσει να γράφει το ομότιτλο έργο, το οποίο μάλιστα είναι πλέον έτοιμο για να εκδοθεί. 

 

Όσο ιδιαίτερος είναι ο τίτλος άλλο τόσο ιδιαίτερος είναι ο χώρος που προσφέρει γεύσεις για κάθε στιγμή σε μια ατμόσφαιρα τόσο οικεία όσο το σπίτι μιας φίλης που λέγεται Σαμ. Το μενού, που επιμελείται ο Νίκος Μπάστας, βασίζεται στην ελληνική κουζίνα, αλλά οι τεχνικές έρχονται από τη γαλλική γαστρονομία, γι’ αυτό κάθε πιάτο είναι μια μικρή έκπληξη. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, όλες οι γεύσεις σού ξυπνάνε μια οικειότητα και μια μαμαδίστικη φροντίδα που τη βρίσκεις μπροστά σου από την πρώτη δοκιμή.  

 

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι
Όσο ιδιαίτερος είναι ο τίτλος άλλο τόσο ιδιαίτερος είναι ο χώρος που προσφέρει γεύσεις για κάθε στιγμή σε μια ατμόσφαιρα τόσο οικεία όσο το σπίτι μιας φίλης που λέγεται Σαμ. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου

 

Στη Σαμ μπορείς να ξεκινήσεις με την αρωματική κρεμμυδόσουπα βελουτέ με μπέικον και να διαλέξεις ανάμεσα στις φρέσκες σαλάτες εποχής που έχουν το δικό τους ιδιαίτερο twist – δοκίμασε την εορταστική πρόταση με dressing μύρτιλο, ψητό μανούρι και αποξηραμένα βερίκοκα.

 

Στα κυρίως πιάτα θα βρεις τον χοιρινό λαιμό με κριθαρότο και μους φέτας αλλά και το μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα από κρασί Vinsanto, ενώ στα Xmas specials ξεχωρίζει και το κοτόπουλο με μελάσα ροδιού και εορταστικό ριζότο με σταφίδες, κουκουνάρι και κουρκουμά. Μην παραλείψεις με τίποτα να κλείσεις το γεύμα σου με ένα άκρως χριστουγεννιάτικο εκμέκ με κρέμα από κάστανο και πραλίνα ή με την καρυδόπιτα με μαρμελάδα κολοκύθας, κρέμα γαρίφαλο και τζίντζερ.

 

Η Σαμ έχει βάλει τα γιορτινά της και έχει να σου διηγηθεί μια ολόκληρη ιστορία γεύσης που δεν πρέπει να χάσεις.

 

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι
Το μενού, που επιμελείται ο Νίκος Μπάστας, βασίζεται στην ελληνική κουζίνα, αλλά οι τεχνικές έρχονται από τη γαλλική γαστρονομία, γι’ αυτό κάθε πιάτο είναι μια μικρή έκπληξη. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου

 

Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 210 522 2999

Facebook: Η Σάμ τα έχει με Λάθος Αγόρι

Instagram: i_sam_ta_ehei_me_lathos_agori

Οδηγός Γεύσης