Τo Heteroclito υπηρετεί την έννοια του bar à vin και δημιουργεί μια οινική εμπειρία από εκείνες που δεν πρέπει να χάσεις. Ακόμα κι αν δεν είσαι ορκισμένος οινόφιλος, αυτός ο χώρος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα σε κάνει φανατικό, καθώς καταφέρνει να αναδείξει τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και τον πλούτο της ελληνικής γης. Δεν είναι και λίγο να ανακαλύπτεις αυτό το κομμάτι της πλούσιας παραγωγής μας. Μάλιστα, εδώ θα βρεις ιδιαίτερες ετικέτες –πολλές από αυτές μόλις παρουσιάστηκαν στην αγορά– και προτάσεις από κάθε ποικιλία. 

 

Στη λίστα θα συναντήσεις περισσότερες από 250 ετικέτες με έμφαση σε κρασιά για τα οποία ακολουθήθηκαν ήπιες μέθοδοι καλλιέργειας και οινοποίησης και, φυσικά, η έμπειρη ομάδα θα σε κατευθύνει κατάλληλα για να κάνεις την επιλογή που σου ταιριάζει. (Μόλις βρεις το δικό σου κρασί, μπορείς να το αγοράσεις από την κάβα για να το απολαμβάνεις και στον χώρο σου.)

 

Κάθε 1η του μήνα αλλάζουν οι επιλογές σε ποτήρι, για να μπορείς πάντα να δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό από τα εξαιρετικά κρασιά που επιλέγει το Heteroclito.

 

Heteroclito: Δημιουργεί οινικές εμπειρίες σε έναν χώρο όπου πρωταγωνιστεί η απλότητα.

 

Αφρώδη, λευκά, πορτοκαλί, ροζέ, κόκκινα και φυσικά απεριτίφ, όλες οι κατηγορίες εκπροσωπούνται όπως τους αξίζει, τιμώντας τον συναρπαστικό δρόμο του κρασιού. 

 

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν αν δεν υπήρχε βαθιά γνώση και αγάπη για το κρασί. Στόχος του οινικού αυτού προορισμού είναι να μοιραστεί αυτές τις γνώσεις, γι’ αυτό κάθε τόσο διοργανώνει οινογνωσίες με διαφορετικές ενότητες και ετικέτες από διάφορα μέρη του κόσμου.

 

Heteroclito: Δημιουργεί οινικές εμπειρίες σε έναν χώρο όπου πρωταγωνιστεί η απλότητα.

 

Το Heteroclito φροντίζει για το κατάλληλο pairing γεύσης και οίνου με πλατό τυριών και αλλαντικών –πάντα στις premium εκδοχές τους– καθώς και με προσεγμένα πιάτα που προτείνει η οικογένεια της Feyrouz με καταβολές και πλούσια γαστρονομική παράδοση από την ανατολική Μεσόγειο και το Λεβάντε, όπως το εκπληκτικό Μουταμπάλ, η λιβανέζικη εκδοχή της διάσημης μελιτζανοσαλάτας, με την καπνιστή επίγευση και γλυκόπικρες νότες από ταχίνι και ρόδι. 

 

Δεν είναι τυχαίο ότι το Heteroclito έχει αναγνωριστεί από διεθνή περιοδικά κρασιού και opinion makers κυρίως από ΗΠΑ και Καναδά, γι’ αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για όποιον γνωρίζει την υπόθεση «οίνος» και αναζητά ένα σημείο όπου η απόλαυση συνδυάζεται με τη γνώση. Το πιο σημαντικό που καταφέρνει όμως αυτό το wine bar είναι ότι παραμένει απλό και προσιτό σε όλους –δεν χρειάζεται κράτηση και προετοιμασία για να το επισκεφτείς–, χαρίζοντας χαμόγελα φιλοξενίας.

 

Φωκίωνος 2 και Πετράκη, 210 3239406 
Facebook, Instagram

 

Οδηγός Γεύσης