Σε ένα πέτρινο κτίσμα της λεωφόρου Τατοΐου που αποπνέει ιστορία και παράδοση στεγάζεται το Γίδι, η χασαποταβέρνα της Μεταμόρφωσης που από το 1960 έχει φιλοξενήσει επώνυμους και ανώνυμους για να τους τρατάρει γεύσεις βασισμένες στο κρέας φτιαγμένες με μαστοριά και τέχνη. Ο σεφ Βασίλης Ακρίβος τα έχει και τα δύο και με αυτά δημιουργεί ένα μενού που συνδυάζει παραδοσιακή κρεατοφαγία και σύγχρονα πιάτα εμπνευσμένα από τις κουζίνες του κόσμου.

 

Οι ορκισμένοι λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας θα απολαύσουν το εξαιρετικό φρυγαδέλι με κομμάτια από συκώτι μοσχαρίσιο τυλιγμένα σε μπόλια, το μπιφτέκι προβατίνα, ή το σουβλιστό αρνάκι που μπαίνει στη φωτιά αντικριστό όπως στην Κρήτη. Απ’ την άλλη, το μενού φροντίζει και τους πιο ψαγμένους foodies με ένα φανταστικό ταρτάρ, το προσούτο προβατίνας ή την πίτσα προβατίνας που αλλάζει όσα ήξερες γι’ αυτό το αγαπημένο ιταλικό πιάτο. Ανάμεσα στα must try είναι, φυσικά, η ζουμερή σπαλομπριζόλα και το χειροποίητο λουκάνικο.

 

Γίδι: Ελληνική κρεατοφαγία και σύγχρονα πιάτα στην ίδια φιλόξενη αυλή

 

Μαζί με τις γεύσεις, το Γίδι θα σου σερβίρει αποστάγματα ή κρασί από μια ενδιαφέρουσα λίστα για να απολαύσεις ακόμα περισσότερο το γεύμα σου. Μάλιστα, τώρα που ανοίγει ο καιρός, η αυλή με τις μουριές γίνεται ένα φιλόξενο στέκι για δροσερές βόλτες γεμάτες από γεύσεις και αυθεντική απόλαυση. Η χασαποταβέρνα της λεωφόρου Τατοΐου παραμένει σταθερή αξία για παρεΐστικες στιγμές που μπαίνουν στη μέση τα πιάτα ώστε να δοκιμάσουν όλοι απ’ όλα και οι γευστικοί πολιτισμοί σμίγουν κάτω από την ίδια αγάπη για καλό φαγητό.

 

Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση 210 2828848 

Social: gidi_athens

Οδηγός Γεύσης