Tο ολοκαίνουργιο Frico μόλις ήρθε στο χαλάνδρι για να μας συστήσει μια άλλη όψη της κλασικής πίτσας που τόσο πολύ αγαπάμε. Όχι, δεν ήρθε από την Ιταλία αλλά από το μακρινό Μίσιγκαν των ΗΠΑ, αλλάζοντας την εικόνα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) του λατρεμένου street food. 

 

Η Detroit Style Pizza είναι είτε τετράγωνη είτε παραλληλόγραμμη, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι στρογγυλή(!). Τα ειδικά βιομηχανικά ταψιά από χάλυβα φροντίζουν για το τραγανό αποτέλεσμα των γεύσεων που θα απολαύσεις στο Frico.

 

Οι συνταγές που θα απολαύσεις στο 8 της Παράσχου έχουν ήδη ξεχωρίσει, με must try που θα λατρέψεις αμέσως. H Og Motocity, μια παραλλαγή της κλασικής μαργαρίτας, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και βασιλικό, και η Cali με πλούσια σάλτσα BBQ, μοτσαρέλα, κοτόπουλο, κρεμμύδι κόκκινο και φρέσκο κόλιανδρο είναι στις basic επιλογές.

 

Frico
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Για όσους θέλουν να πειραματιστούν με κάτι εντελώς νέο, η καινούργια Big Bacon In Little China είναι μια γευστική έκπληξη: κοτόπουλο, μπέικον, μοτσαρέλα, sweet chili sauce, φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι. Στο μενού θα βρεις και τη Vegeterian με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, μανιτάρια, πιπεριές καραμελωμένες, θυμάρι και ξύσμα λεμονιού για τους λάτρεις αυτής της διατροφής αλλά και για εκείνες τις στιγμές που θέλεις κάτι πιο ελαφρύ.

 

Για να ανακαλύψεις τη νέα γαστρονομική πρόταση του Frico αρκεί να ακολουθήσεις τις πλούσιες μυρωδιές που θα σε οδηγήσουν στο ήσυχο στενάκι του Χαλανδρίου. Η street style αισθητική με κυρίαρχα χρώματα το κίτρινο και το κόκκινο θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι είσαι στο σωστό σημείο.

 

Οι τετράγωνες crispy πίτσες, που μέσα παραμένουν αφράτες και ζουμερές, ήρθαν για να μείνουν. Αν θες να γευτείς κι εσύ το frico (καραμελωμένο τυρί που περιχύνεται περιμετρικά της πίτσας και της χαρίζει τη χρυσαφένια της όψη και την τραγανή αίσθηση), τώρα ξέρεις πού θα το βρεις.

 

Παράσχου 8, Χαλάνδρι, 212 1211550 

Instagram: frico_detroit_style_pizza

Οδηγός Γεύσης