Ποιος είπε ότι οι γωνίες έχουν κορυφή; Το Folk., που ανατρέπει τους κανόνες και είναι στημένο σε μια κυκλική γωνιά του κέντρου, εκεί όπου το 1841 ο Σπυρίδων Παυλίδης άνοιξε ένα από τα γνωστότερα στέκια της Αθήνας, το «Γλυκοποιείον Παυλίδη».

 

Στη συμβολή των οδών Αιόλου και Βύσσης βρίσκεται αυτό το στέκι με την τελεία στο όνομα, που μοιράζει happy vibes όλη μέρα και γίνεται στάση για καφέ, ποτό ή φαγητό μέσα από ένα μενού που συνδυάζει τις κουζίνες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Ο σεφ Γρηγόρης Κρητικός δημιουργεί σύγχρονα πιάτα που βασίζονται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες και συνδυάζουν την κλασική αξία της μεσογειακής διατροφής με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη.

 

Το brunch του Folk. είναι μια γευστική απόλαυση που έχει απ’ όλα. Γιαούρτι με γκρανόλα, φρούτα και μέλι, αυγά Benedict που μπορείς να εμπλουτίσεις με υλικά της αρεσκείας σου (από αβοκάντο και μπέικον μέχρι χοιρινή λούζα από την Τήνο ή καπνιστό σολομό) αλλά και γιαγιαδίστικη ομέλετα με λουκάνικο ή λαχανικά.

 

Folk
Φωτ.: Έλενα Γαλάνη

 

H κατηγορία «sandwich» ξεχωρίζει με τους πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, ανεβάζοντας τον γευστικό πήχη σε όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα. Το Banoffee επίσης «χτίζεται» με διαφορετικά υλικά για να γευτείς ακριβώς τη γεύση που θέλεις, ενώ οι vegan θα βρουν τις δικές τους χορταστικές προτάσεις, όπως το vegan burger με σπιτικό μπιφτέκι από καπνιστή μελιτζάνα και ρύζι.

 

Οι γεύσεις του Folk. προσφέρονται μέχρι αργά, δημιουργώντας στιγμές που μπορείς να συνοδεύσεις με κάποιο κρασί από τη λίστα του ελληνικού αμπελώνα ή ένα κοκτέιλ από την μπάρα. Μην παραλείψεις με τίποτα τη φημισμένη Τσοκολατίνα του Παυλίδη, μια vegan συνταγή με βάση την bitter σοκολάτα που τιμά τον Σπυρίδωνα Παυλίδη.

 

Το Folk. καταφέρνει όχι μόνο να σε κάνει να νιώσεις τη χαρά της απόλαυσης αλλά και να δημιουργεί ένα παιχνίδι αλληλεπίδρασης όπου πρωταγωνιστής είσαι πάντα εσύ και η παρέα σου. Τελεία.

 

Βύσσης 2, Αθήνα 210 3221219 

Instagram: @folkathens

Facebook: Folk.Athens 

Οδηγός Γεύσης