Όταν αγαπάς κάτι πάρα πολύ, θέλεις να δώσεις το όνομά του σε καθετί που δημιουργείς με την ίδια αγάπη. Το Florú πήρε το όνομα της σκυλίτσας που είχε η Κωνσταντίνα –και πρόσφατα έχασε–, διατηρώντας ζωντανή μια μεγάλη λατρεία που παίρνει τη μορφή της συμπερίληψης, της αποδοχής και της ισότητας σε ένα queer friendly στέκι, ανοιχτό σε όλους.

 

Το Florú, αν και μικροσκοπικό, νιώθεις πράγματι ότι χωράει τους πάντες και τα πάντα. Ένα safe space που ανοίγει από νωρίς το πρωί, σερβίροντας ένα εκλεκτό χαρμάνι Ipanema από την kawacom και πιάτα που μπορείς να απολαύσεις όλη την ημέρα. 

 

Florú: Ένα νέο στέκι που καταργεί την έννοια της χωρητικότητας

 

Ακολουθώντας μια φιλοσοφία vegan και vegetarian, η ομάδα του Florú με σεφ τον Γιώργο Βαϊδάνη φτιάχνει καθημερινά στην κουζίνα meat free σάντουιτς και σαλάτες με φρέσκα υλικά, όπως το ομώνυμο sandwich με vegan mayo, μουστάρδα, φυτικό τυρί, iceberg, ντομάτα, αποξηραμένο κρεμμύδι και tofu, τις σαλάτες της ημέρας με λαχανικά, ζυμαρικά και meatless πρωτεΐνη που εναλλάσσονται κάθε τόσο και αποτελούν ένα πλήρες γεύμα αλλά και το εκπληκτικό Tostaki με κρατσανιστό ψωμάκι τοστ, βούτυρο, τυρί, αυγό και ντομάτα, το οποίο ψήνεται σε μαντεμένια πλάκα και αποκαλύπτει το μεγαλείο της νοστιμιάς που βρίσκεται στην απόλυτη απλότητα των υλικών.

 

Florú
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Αν πας στο Florú, δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις τον κορμό που φτιάχνουν τα παιδιά με σοκολάτα και αλατισμένο φιστικοβούτυρο (συνδυασμός-αποκάλυψη) χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αφού χρησιμοποιούν αγαύη, ενώ στα all-day κοκτέιλ πρωταγωνιστεί η Paloma που μπορεί να συνοδεύει από νωρίς τις αλμυρές γεύσεις.

 

Ο χώρος που σχεδίασε η αρχιτέκτων Κονδυλία Σεφερλή-Φραντζή φιλοξενεί Παρασκευές και Κυριακές DJ sets και σύντομα θα παρουσιάζει events όπως stand up comedy shows. Κι αν με την πρώτη ματιά σού φαίνεται ότι όλα αυτά δεν χωράνε εδώ, το Florú αποδεικνύει πως όταν θέλεις, υπάρχει αρκετός χώρος για όλα τα άτομα.

 

Αιγίνης & Ύδρας, 210 8813956 

Social: floru.ath

Οδηγός Γεύσης