Oι βόλτες στο κουκάκι ακολουθούν πια το τρίπτυχο «σίτος - ήχος - οίνος». Με βάση αυτόν τον συνδυασμό το εξαιρετικό Esthio δημιουργεί μια νέα γευστική ιστορία που υπογράφει ο αγαπημένος μας σεφ Έλβι Δημήτρης Ζύμπα. 

 

Ο χώρος, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο, από εκείνα που κάνουν αυτήν τη γειτονιά της Αθήνας να ξεχωρίζει, έχει ανοίξει ήδη και το δεύτερο μισό της σάλας του (στην κυριολεξία, αφού η ατμόσφαιρα μοιάζει με το σαλόνι κάποιου αρχοντικού), ενώ η αυλή φιλοξενεί τις καλοκαιρινές γευστικές μας αναζητήσεις. 

 

Ο εξωτερικός χώρος, άλλωστε, είναι μια τέλεια πρόταση για απογευματινές after office συναντήσεις όπου τα sharing πιάτα συνοδεύουν το εκλεκτό κρασί ή το αντίστροφο. Όπως κι αν το πεις, ο Πέρι Παναγιωτακόπουλος έχει στήσει μια οινική λίστα με περίπου 35 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα που απογειώνονται γευστικά με τα κατάλληλα πιάτα –η ομάδα του Esthio θα σε κατευθύνει κατάλληλα σε αυτό– ώστε να απολαμβάνεις το απογευματινό φως της Αθήνας με ένα γαστρονομικό pairing.

 

Esthio
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στο κεφάλαιο «Σίτος» ο Δημήτρης κάνει τα δικά του μαγικά, με πιάτα όπως το ανάλαφρο φρέσκο ψάρι ημέρας μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, η χωριάτικη γκασπάτσο με μυρωδικά εποχής αλλά και το καλαμάρι τσιγαρέλι με χόρτα του αγρού (από μυρώνια και σπανάκι μέχρι καυκαλήθρες) που μυρίζει Ιόνιο. Εξαιρετικό πιάτο και η σεφταλιά με κιμά από εκλεκτό μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας που σερβίρεται σε χειροποίητο πιτάκι με κρέμα μελιτζάνας και συνοδεύεται με σαλάτα από αλμύρα. 

 

Το Esthio ξέρει πώς να σε εκπλήσσει γευστικά και το έχει ήδη αποδείξει στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Αυτά τα σημαντικά γενέθλια γιορτάζει την Κυριακή, 19 Μαΐου, με τον Lurry Gus να αναλαμβάνει το κομμάτι «ήχος» μέσα από ένα live set που μπορεί να καταλήξει και σε ζωντανό performance. Από τις 7 το απόγευμα θα ζήσουμε μια ιδιαίτερη οινογνωσία –μια σειρά από ετικέτες θα προσφέρονται με 20 ευρώ–, ενώ ο σεφ θα ετοιμάσει ξεχωριστό bar food ειδικά για την ημέρα. Άλλωστε, η ομάδα του Esthio ετοιμάζει πολλά ακόμα events που θα μας φέρνουν κάθε τόσο στο 7 της Δημητρακοπούλου από νωρίς το απόγευμα. 

 

Esthio
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το Esthio φροντίζει και τους πρωινούς τύπους με ένα brunch που σερβίρεται έως τη μία και συνοδεύει τον καφέ σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Αθήνας. Μικρό, αλλά περιεκτικό, το μενού έχει απ’ όλα και μυρίζει φρεσκάδα. Το νέο food spot του κέντρου μάς καλεί να απολαύσουμε όλη μέρα εποχικό φαγητό, κρασί και μουσικές, δημιουργώντας τον συνδυασμό που πάντοτε ψάχναμε.

 

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, 213 0452865 

esthio.restaurant/el

Facebook: Esthio Athens

Instagram: esthio.athens

Οδηγός Γεύσης