ADVERTORIAL

 

Ο Γιώργος και η Σίσσυ δεν είναι Συριανοί. Ξεκίνησαν από τα Γιάννενα, όπου σπούδαζαν, και πήγαν διακοπές στη Σύρο, την οποία και ερωτεύτηκαν – δεν είναι και δύσκολο να κεραυνοβοληθείς με αυτήν τη γωνιά του Αιγαίου. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για μια περίπτωση όπου κοιτάς τα αστέρια στον καλοκαιρινό ουρανό των διακοπών σου και ονειροπολείς αλλά γι’ αυτό το «πάω κι όπου με βγάλει». Ευτυχώς γι’ αυτούς, η ιστορία κατέληξε σε έναν γάμο, στη Σύρο φυσικά, και σε ένα μαγαζί που εκφράζει όλη τους τη ζωντάνια, την αγάπη και τη δημιουργικότητα. 

 

Επτά Syros Island: Ένας χώρος για καφέ και πρωινό που σερβίρει γεύσεις και αγάπη

 

Το Επτά Syros Island στήθηκε σε ένα από εκείνα τα υπέροχα πέτρινα κτίρια του νησιού, πολύ κοντά στο λιμάνι, που παρέμενε κλειστό για περισσότερα από δέκα χρόνια. Παλιό σιδηρουργείο με επιβλητικές καμάρες και μαρμαρόπλακες, αυτό το σημείο μάλλον ήταν γραφτό να το βρουν ο Γιώργος και η Σίσσυ και να του δώσουν το όνομα του οδόσημου (βρίσκεται στο 7 της οδού Πελοποννήσου) που –τυχαία;– είναι και ο τυχερός τους αριθμός.

 

Το Επτά ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό ή brunch. Αναλόγως του τι ώρα έχεις ξυπνήσει, θα βρεις πάντα την κατάλληλη γεύση να σε περιμένει – όλα είναι φτιαγμένα με αγνά ελληνικά υλικά και φυσικά μπόλικα τοπικά καλούδια. Οι ομελέτες, η στραπατσάδα και τα αυγά έχουν την τιμητική τους. Στα must και το avocado toast με ποσέ, τηγανητό ή βραστό αυγό και χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί, τα healthy bowls με ελληνικό γιαούρτι αλλά και τα pancakes (στο μενού θα βρεις γλυκά και ένα αλμυρό) που ετοιμάζονται καθημερινά με χειροποίητη ζύμη στην κουζίνα του Επτά. 

 

Άλλωστε, εδώ όλα είναι λες και φτιάχνονται στο σπίτι και προσφέρονται με μπόλικο χαμόγελο από ανθρώπους που νιώθεις ότι βρήκαν αυτό που ήθελαν στη ζωή τους και το μοιράζονται με όλους μας.

 

Πελοποννήσου 7, Σύρος

Facebook: Epta Syros Island

Instagram: eptasyrosisland

Οδηγός Γεύσης