Τα ροζέ κρασιά που αποτελούν διεθνή τάση κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στην Ελλάδα, χάρη στην ανάλαφρη γεύση τους αλλά και το μοναδικό pairing που προσφέρουν με την ελληνική κουζίνα. Η έκθεση «Drink Pink» παρουσιάζει στην Αθήνα 150 από τους καλύτερους ερυθρωπούς οίνους της αγοράς και μας καλεί να ανακαλύψουμε τα γευστικά και αρωματικά τους χαρακτηριστικά και να επιλέξουμε τα ροζέ κρασιά που θα μας συνοδεύσουν αυτό το καλοκαίρι.

 

Την Κυριακή 29 Μαΐου, στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, οι επισκέπτες θα μπορούν να σερβιριστούν μόνοι τους το κρασί της επιλογής τους, ανατρέχοντας στον κατάλογο της έκθεσης για πληροφορίες που αφορούν το στυλ του κρασιού, τον τρόπο παραγωγής του και το πώς συνδυάζεται με διάφορα εδέσματα. Ταυτόχρονα, έμπειροι οινοχόοι θα είναι παρόντες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους, να δώσουν επιπλέον εξηγήσεις και να φροντίσουν για τη σωστή παρουσίαση των κρασιών.

 

Ανάμεσα στα περίπου 150 ροζέ κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οινόφιλοι θα βρουν πολλές νέες κυκλοφορίες εσοδείας 2021, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία οίνων εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική στην αγορά, ενώ στις συμμετοχές από άλλες χώρες περιλαμβάνονται και celebrity-ετικέτες παγκόσμιας εμπορικής επιτυχίας. Εξάλλου, η τάση της ελληνικής παραγωγής στρέφεται προς ακόμα πιο προσεγμένα ροζέ υψηλής ποιότητας, συχνά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα αντίστοιχα γαλλικά κρασιά της Προβηγκίας, ένα στυλ που κάνει θραύση σε όλα τα ελληνικά νησιά.

 

Φρέσκα και ελαφριά σαν τα λευκά, αλλά με γευστικά στοιχεία και από τα κόκκινα, τα ροζέ κρασιά θεωρούνται ιδιαίτερα ευπροσάρμοστα στις γευστικές απαιτήσεις και ταιριάζουν με πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα γνωρίσουμε την Κυριακή 29 Μαΐου σε μια οινογνωσία με χρώμα ερυθρωπό!

 

Drink Pink

 

Drink Pink Rosé Wine Extravaganza 2022, 210 7660560, www.drinkpink.gr, Facebook, Twitter

Οδηγός Γεύσης