Είναι άλλο πράγμα να τρως σαν Έλληνας και άλλο να τρως σαν ντόπιος. Αυτήν τη διαφορά μάς έμαθε πολύ καλά ο Dopios που πριν από τέσσερα χρόνια ήρθε στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων και μας σέρβιρε όχι απλώς ελληνική κουζίνα αλλά ολόκληρη τη φιλοσοφία με την οποία περιβάλλεται στη χώρα μας η έννοια του φαγητού.

 

Δεν είναι μόνο οι γεύσεις, είναι το μοίρασμα, τα πιρούνια που συναντιούνται στο ίδιο πιάτο, το τσούγκρισμα των ποτηριών και η αίσθηση ότι το φαγητό χορταίνει την ψυχή μας, τη βαθύτερη ανάγκη να είμαστε μαζί με τους αγαπημένους μας. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα μεταφέρεται πλέον και στα νότια προάστια με τον καινούργιο Dopios που ανοίγει σε λίγες μέρες στην οδό Λαοδίκης στη Γλυφάδα.

 

Dopios στη Γλυφάδα: Μεζέδες, κρασί και μοίρασμα με αύρα νοτίων προαστίων

 

Το concept είναι ίδιο, το μενού και εδώ έχει την υπογραφή του σεφ Χριστόφορου Πέσκια και οι πρώτες ύλες είναι αυτές που αρμόζουν σε έναν ντόπιο. Προϊόντα διαλεχτά που ανακαλύπτει ο σεφ από παραγωγούς σε διάφορα σημεία της χώρας μας και δημιουργούν ένα γαστρονομικό οδοιπορικό που απολαμβάνεις γεμάτος περηφάνια, καθώς οι μεζέδες καταφθάνουν στη μέση του τραπεζιού. Έπειτα είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, η ιδιαίτερη ματιά του Πέσκια που κάνει γνωστές συνταγές να μοιάζουν πρωτόγνωρες.

 

Dopios στη Γλυφάδα: Μεζέδες, κρασί και μοίρασμα με αύρα νοτίων προαστίων

 

Το φιλεταρισμένο μπαρμπούνι έρχεται μέσα σε κρούστα ψωμιού και σάλτσα σαβόρο και το φαγκρί τυλίγεται σε αμπελόφυλλο. Στα κρεατικά βρίσκουμε εκείνο το αγαπημένο πιάτο, Σαν Γύρος με γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι σχάρας και καψαλισμένη πίτα. Στις σαλάτες θα απολαύσουμε αλμυρίκια με γιαπωνέζικο λαδολέμονο, ενώ οι αλοιφές, όπως ο αφρός τυροκαυτερής με μαρμελάδα βύσσινο, δεν λείπουν ποτέ ως συνοδευτικό.

 

Dopios στη Γλυφάδα: Μεζέδες, κρασί και μοίρασμα με αύρα νοτίων προαστίων

 

Μαζί με τις γεύσεις που γίνονται αφορμή για συνάντηση έρχεται και το κρασί που μοιράζεται σε όλους για να υψώσουν τα ποτήρια απολαμβάνοντας ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Ο Dopios φέρνει μαζί του και ένα in house wine από το Κατώγι Αβέρωφ που εμφιαλώθηκε αποκλειστικά για εκείνον αλλά και μια λίστα με αποστάγματα, ανάμεσά τους και ετικέτες με παλαιωμένα τσίπουρα.

 

Το σκηνικό του Dopios στη Γλυφάδα είναι τόσο «ανοιχτό» όσο η ελληνική φιλοξενία. Το έξω συνδέεται με το μέσα και τα όρια δεν υπάρχουν, για να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν μια αίσθηση ελευθερίας. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι τα τραπέζια στρώνονται και στο πεζοδρόμιο, τιμώντας την έννοια της περατζάδας που τόσο πολύ μας αρέσει. 

 

Dopios στη Γλυφάδα: Μεζέδες, κρασί και μοίρασμα με αύρα νοτίων προαστίων

 

Μια παρέα με φίλους τσουγκρίζει τα ποτήρια της και μοιράζεται γεύσεις Ελλάδας. Αυτές είναι οι στιγμές που μας ετοιμάζει ο Dopios της Γλυφάδας, φέρνοντας στα νότια την αλήθεια του ελληνικού φαγητού.

 

Λαοδίκης 31, 210 8981747

www.dopiosrestaurant.gr

Facebook: Dopios Athens

Instagram: @dopiosathens

Οδηγός Γεύσης