Θα το έχεις πετύχει στο Σύνταγμα ή στο Χαλάνδρι, αλλά ίσως να μην ξέρεις ότι η ιστορία του Choureal ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Μια ιστορία που ζωντανεύει τη γαλλική ζαχαροπλαστική στα καλύτερά της και αποδεικνύει ότι η εξειδίκευση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Ο Μάιλς και η Αλίκη είναι ειδικοί στη ζύμη που φουσκώνει αφήνοντας στο εσωτερικό της αρκετό χώρο για να γεμίσει με κρεμ πατισερί και μάλιστα ψήνεται κάθε μία ώρα στο εργαστήριο των τεσσάρων συνολικά Choureal – δύο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα.

 

Choureal

 

Το προφιτερόλ εδώ είναι μια tailor made δημιουργία που θα ικανοποιήσει την όρεξή σου και ολοκληρώνεται μπροστά στα μάτια σου τη στιγμή που το παραγγέλνεις. Εσύ επιλέγεις αν θα γεμίσεις τα τραγανά σουδάκια με βελούδινη κρέμα ή με το χειροποίητο παγωτό του Choureal και ακολουθεί η σοκολάτα που περιχύνεται πάνω τους για να προσφέρει τη δική της ξεχωριστή γεύση υψηλής ποιότητας. Κλασική μπίτερ ή γάλακτος, λευκή, καραμέλα, ζεστή από το bain marie, πραλίνα φουντουκιού, καθώς και εποχικές όπως σοκολάτα πορτοκάλι και σοκολάτα με γλυκόριζα είναι ανάμεσα στις προτάσεις που δημιουργούν ένα μοναδικό προφιτερόλ φτιαγμένο μόνο για εσένα. Η εμπειρία αυτής της δημιουργίας ολοκληρώνεται με την επιλογή γαρνιτούρας, όπως ξηροί καρποί, μπισκότο, φρέσκα φρούτα και σαντιγί και voilà ένα γλυκό που θα σε κάνει να ξεχάσεις όσα προφιτερόλ έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

 

Choureal

 

Από το Choureal δεν λείπουν και όλα τα υπόλοιπα γλυκίσματα που βασίζονται στη ζύμη των choux, όπως τα εκλέρ, τα ατομικά choux και το κλασικό paris brest. Όλα ετοιμάζονται καθημερινά από την αρχή, χωρίς έτοιμα μείγματα ή συντηρητικά, και αν θέλεις να τα δοκιμάσεις θα πρέπει να φροντίσεις να πας νωρίς, γιατί συνήθως εξαντλούνται με το που εμφανίζονται στη βιτρίνα. Μην παραλείψεις να τα συνοδεύσεις με τον Valenio specialty espresso του Choureal που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την υψηλή γεύση των γλυκών. Ένα pairing τόσο λαχταριστό που μοιάζει σουρεαλιστικό! 

 

Θεσσαλονίκη: Παλαιών Πατρών Γερμανού 9, 2310 252766, Βενιζέλου 20, 2310 285353

Αθήνα: Ερμού 18 & Διομείας 2, 210 3317883 , Ιφικράτους 2, Χαλάνδρι, 210 6839913

www.choureal.com

Facebook: choureal.profiterole

Instagram: choureal_profiterole choureal.gr 

Οδηγός Γεύσης