Beyond the walls: Ένα πολυσυζητημένο café bar-restaurant στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα hotspot της πόλης, για μια all-day εμπειρία.

The LiFO team, 6.9.2021 | 16:57

Τ

Το πολυσυζητημένο café bar-restaurant Beyond the walls φιλοξενείται σε ένα ιστορικό κτίριο που κτίστηκε το 1926 και στο οποίο λειτούργησαν κατά το παρελθόν οι περίφημες Γαλλικές Σχολές Δελασάλ ενώ σήμερα στεγάζονται τα Διοικητικά Δικαστήρια της πόλης. Είναι ένας χώρος στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη γραφική περιοχή του Φραγκομαχαλά, κρυμμένος ακριβώς πίσω από τα Βυζαντινά τείχη, ιδανικός για όσους προτιμούν να απολαύσουν τον καφέ ή το πότο τους μακριά από την φασαρία της πόλης και σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, μόλις 500 μέτρα από την πλατεία Αριστοτέλους.

 

Beyond the walls

 

Ένας μαγευτικός χώρος, όπου η φύση συνεργάζεται με την ιστορία και προσφέρει σε όποιον την επισκέπτεται μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Η καταπράσινη και δροσερή αυλή του Beyond the walls , σε περιμένει το πρωί με brunch και καφέ, το μεσημέρι για πλήρες lunch, το απόγευμα για aperitivos και το βράδυ για κρασάκι και cocktails ή για μια παγωμένη Θεσσαλονικιώτικη μπύρα Νύμφη. Μια επίσκεψη δεν αρκεί για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις το αν είσαι στην ύπαιθρο ή σε κάποια πόλη της κεντρικής Ευρώπης με νεοκλασικά κτήρια.

 

Beyond the walls

 

Λόγω της εγγύτητας του με τα δικαστήρια, είναι στέκι δικηγορών και δικαστικών που απολαμβάνουν τον πρωινό τους καφέ ή ένα γρήγορο απολαυστικό brunch για να συνεχίσουν γεμάτοι με ενέργεια το υπόλοιπο της ημέρας τους. Κάνε μια βόλτα και περιηγήσου στις γεύσεις και μυρωδιές της ατμοσφαίρας του Beyond the walls. Οι επιλογές στο μενού είναι πολλές και προσφέρει προτάσεις για δροσερές σαλάτες, ορεκτικά, επιλογές για comfort food πιάτα όπως ομελέτες ή κρύα σάντουιτς με ιδιαίτερα υλικά, αλλά και κυρίως πιάτα κρεατικών και απολαυστικά επιδόρπια.

 

Από τα λαχταριστά burgers μέχρι τα γλυκά επιδόρπια, ο ουρανίσκος αισθάνεται ένα οδοιπορικό γεύσεων που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

 

Beyond the walls: Ένα πολυσυζητημένο café bar-restaurant στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

 

Το καλύτερο όμως το φυλάμε για το τέλος. Ξεκινώντας από τα aperitivos και φτάνοντας μέχρι τα δροσερά cocktails, νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, όπου τα τείχη φωτίζονται και η μουσική παίρνει άλλη διάσταση, το Beyond the walls μεταμορφώνεται σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα hotspot της πόλης που πρέπει να επισκεφτείτε.

 

Το Beyond the walls είναι η γωνιά που η Θεσσαλονίκη διασκεδάζει, ένα μέρος όπου λέγεται πως δεν έχεις δει την πόλη αν δεν έχεις πάει από εκεί.

 

Facebook: Beyond The Walls

Instagram: @beyondthessaloniki

Οδηγός Γεύσης