Ναι, ο Βασίλαινας έπρεπε να βρεθεί σε ένα ελληνικό νησί. Είναι σαν να γύρισε στον Πειραιά, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, και να πήρε το πλοίο της γραμμής για έναν από τους πιο original προορισμούς καλοκαιρινής μαγείας. Ο Βασίλαινας βρίσκεται στην Αντίπαρο για δεύτερη χρονιά –ανοίγει την 1η Ιουνίου– και μοιάζει να βρήκε το φυσικό του περιβάλλον σε ένα ήσυχο σημείο του νησιού που κάθε βράδυ ζωντανεύει από τους ήχους των πιρουνιών και τα διακριτικά τσουγκρίσματα των ποτηριών. 

 

Φυσικά, η αθηναϊκή εκδοχή του Βασίλαινα παραμένει σταθερή αξία για όλους εμάς που αναζητούμε στην πόλη μία γαστρονομική εμπειρία για να νιώσουμε πάνω μας την αλμύρα της θάλασσας ακόμα και ως φαντασίωση. Στην πανέμορφη γειτονιά του Χίλτον η φαντασίωση αυτή έχει γεύσεις ντελικάτες που εξυμνούν τον θησαυρό της θάλασσας και συνταγές εμπνευσμένες ώστε κάθε φορά να ζεις την έκπληξη της πρωτόγνωρης γεύσης. 

 

Βασίλαινας: Θαλασσινή γαστρονομία που συγκινεί σε Αθήνα και Αντίπαρο

 

Ακόμα και εκείνα τα γνώριμα πιάτα μοιάζουν να σε αιφνιδιάζουν με τη νοστιμιά τους που βρίσκει τη βάση της στην ελληνική παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. (Δεν γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει την ταραμοσαλάτα που αλλάζει όσα ήξερες για το παραδοσιακό αυτό έδεσμα).

 

Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης επιμελείται ένα μενού που θα απολαύσεις εξίσου σε Αθήνα και Αντίπαρο –στη νησιώτικη εκδοχή, ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι επικεφαλής της κουζίνας– με πιάτα όπως ο τόνος με ροβίτσα, κινόα, φύκια, αβοκάντο και κόλιανδρο, ένας ύμνος στην ψαροφαγία, και τα μπαρμπούνια σαβόρο σε κρούστα με ντομάτα, παλαιωμένο ξίδι, σταφίδα, κουκουνάρι και δενδρολίβανο.

 

Βασίλαινας: Θαλασσινή γαστρονομία που συγκινεί σε Αθήνα και Αντίπαρο

 

Το επιδόρπιο με πραλίνα πεκάν, μους γιαουρτιού και μέλι είναι από μόνο του ένας καλός λόγος για να περάσεις την πόρτα του ιστορικού Βασίλαινα και να αφεθείς στην εμπειρία της γεύσης. Μια εμπειρία που φτιάχνεται με πολύτιμα υλικά, την ελληνική παράδοση, τα φρέσκα υλικά και την αυθεντική διάθεση φιλοξενίας, γι’ αυτό εδώ το «χόρτασμα» γίνεται μια αίσθηση που συγκινεί.

 

Βρασίδα 13, περιοχή Χίλτον, 210 7210501, Vassilenas Blue στη Χώρα της Αντιπάρου, www.vassilenas.gr, Facebook
Instagram

Οδηγός Γεύσης