Ο Βασίλαινας βρίσκεται εδώ και 6 χρόνια στην πανέμορφη γειτονιά πίσω από το Χίλτον, φέρνοντας μαζί του την ιστορία ενός αιώνα, που ξεκίνησε στην περιοχή του Πειραιά. Αυτό το όνομα που έχει φιλοξενήσει γενιές και γενιές στην παρεΐστικη ατμόσφαιρά του παραμένει σταθερή αξία κάθε φορά που αναζητάς γεύσεις που θα σε συγκινήσουν σε ένα περιβάλλον όπου νιώθεις άνετα όποια στιγμή κι αν βρεθείς εκεί.

 

Η θάλασσα φυσικά πρωταγωνιστεί στο μενού μέσα από πιάτα εμβληματικά –δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δοκιμάσει την περίφημη ταραμοσαλάτα–, ξεχωριστές κοπές που επανασυστήνουν την κατηγορία «ψάρι» αλλά και νέες προτάσεις που κάθε τόσο ανανεώνουν τον κατάλογο και σε προκαλούν σε νέες γευστικές εμπειρίες. 

 

Βασίλαινας: Παρουσιάζει το νέο πρότζεκτ εκλεκτής ψαροφαγίας σε ένα μενού με comfort διάθεση.
Αρνάκι πικάνια με πλιγούρι, μελιτζάνα, χαρίσα και σάλτσα σταφίδας με λεμόνι.

 

Η χλιαρή χταποδοσαλάτα με φασολάκια, φινόκιο, baby πατάτα και εστραγκόν σε εισάγει με μοναδικό τρόπο στο γευστικό ταξίδι του Βασίλαινα. Ο μπακαλιάρος σε κρούστα που συνοδεύεται από αλιάδα με κρόκο Κοζάνης και πικάντικη πολίτικη σαλάτα δίνει ένα άλλο επίπεδο νοστιμιάς σε μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα. Τα μπαρμπούνια σαβόρο με ντομάτα, παλαιωμένο ξίδι, σταφίδα, κουκουνάρι και δενδρολίβανο είναι ένα πιάτο που αναδεικνύει ένα προς ένα τα υλικά και μαζί με αυτά όλη τη μαγεία της ελληνικής φύσης. Οι γεύσεις της στεριάς βρίσκουν τη δική τους θέση στον κατάλογο με επιλογές όπως το αρνάκι πικάνια με πλιγούρι, μελιτζάνα, χαρίσα και σάλτσα σταφίδας με λεμόνι έτσι ώστε καθένας να βρει τον δικό του προορισμό στη γευστική αναζήτηση.

 

Ο Βασίλαινας καταφέρνει εδώ και χρόνια να συγκεντρώνει γύρω από τα πιάτα του την οικογένεια, την παρέα, τις ξεχωριστές ή καθημερινές συναντήσεις και να προσφέρει πάντα ένα μεγάλο χαμόγελο που εκφράζει την ουσία της ελληνικής γαστρονομίας. Γι’ αυτό ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά στον ζεστό χώρο του αλλά και στον καταπράσινο κήπο του που μένει ανοιχτός όλον τον χρόνο, νιώθοντας χαρούμενοι που θα βρεθούμε σε ένα γνώριμο στέκι που ξυπνά αναμνήσεις και δημιουργεί νέες μέσα από την αίσθηση της γεύσης.

 

Βασίλαινας: Παρουσιάζει το νέο πρότζεκτ εκλεκτής ψαροφαγίας σε ένα μενού με comfort διάθεση.
Λιγκουίνι

 

Βρασίδα 13, περιοχή Χίλτον, 210 7210501, www.vassilenas.gr, Facebook: VassilenasRestaurant, Instagram: vassilenasrestaurant 

Οδηγός Γεύσης