Βάρσος: Η ιστορία του γλυκού στην Αθήνα περνάει από δω

Το τσουρέκι του Βάρσου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του παλιότερου ζαχαροπλαστείου στην Αθήνα, είναι μία από τις γεύσεις που έχουν συνδεθεί με τις γιορτινές μέρες.

The LiFO team, 17.4.2019 | 15:19

Το Πάσχα είναι εκείνη η γιορτή που φέρνει μαζί της μια συγκίνηση, μια κατάνυξη και μια ηρεμία που περιτριγυρίζεται από τα χρώματα της άνοιξης και την προσμονή της Ανάστασης. Αυτή η ατμόσφαιρα έχει τις δικές της γεύσεις και αρώματα που έρχονται στο μυαλό κάθε χρόνο αυτές τις μέρες, θυμίζοντας κάτι από ελληνική παράδοση και μαμαδίστικη φροντίδα.

 

Το τσουρέκι του Βάρσου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του παλιότερου ζαχαροπλαστείου στην Αθήνα, είναι μία από τις γεύσεις που σε σημαδεύουν κάθε Πάσχα και συνοδεύουν τις γιορτινές μέρες. Αφράτο και μυρωδάτο, χωρίς μαχλέπι ή μαστίχα, το τσουρέκι αυτό ξεχωρίζει γιατί φτιάχνεται με τις καλύτερες πρώτες ύλες, αναδεικνύοντας όλα τα αρώματα των υλικών του ξεχωριστά.

 

Άλλωστε, ο Βάρσος στην Κηφισιά, από το 1892, εμμένει στην ποιότητα και στην αγνότητα των υλικών για να χαρίσει εμπειρίες απόλαυσης που δεν αντιγράφονται. Τα σπιτικά κουλουράκια βουτύρου που θυμίζουν την παιδική σου ηλικία προσφέρονται σε συλλεκτικό μεταλλικό κουτί που μόλις ανοίξει απελευθερώνει όλα τα αρώματα από την κουζίνα της μαμάς.

 

Βάρσος: Η ιστορία του γλυκού στην Αθήνα περνάει από δω
Mόλις περάσεις την πόρτα του Βάρσου, οι γλυκές αλλά και αλμυρές δημιουργίες σε κάνουν να νιώθεις σαν παιδί που θέλει να τα δοκιμάσει όλα.

 

Τις μέρες του Πάσχα θα βρεις σοκολατένια αυγά φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά, βελούδινα ή υφασμάτινα, με διάφορες ζωγραφιές που θα λατρέψουν τα βαφτιστήρια. Άλλωστε, μόλις περάσεις την πόρτα του Βάρσου, οι γλυκές αλλά και αλμυρές δημιουργίες σε κάνουν να νιώθεις σαν παιδί που θέλει να τα δοκιμάσει όλα.

 

Εκτός από τις πιο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως το ρυζόγαλο, οι κρέμες και το γαλακτομπούρεκο, στον Βάρσο θα βρεις συνταγές που σε μαγεύουν αλλά και υλικά όπως οι περίφημες μαρέγκες και η σαντιγί για να φτιάξεις τα δικά σου γλυκά. Γιατί η ιστορία του γλυκού στην Αθήνα περνάει από τον Βάρσο.

 

Βάρσος: Η ιστορία του γλυκού στην Αθήνα περνάει από δω
Εκτός από τις πιο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως το ρυζόγαλο, οι κρέμες και το γαλακτομπούρεκο, στον Βάρσο θα βρεις συνταγές που σε μαγεύουν αλλά και υλικά όπως οι περίφημες μαρέγκες και η σαντιγί για να φτιάξεις τα δικά σου γλυκά.

 

Βάρσος: Η ιστορία του γλυκού στην Αθήνα περνάει από δω
Το τσουρέκι του Βάρσου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του παλιότερου ζαχαροπλαστείου στην Αθήνα, είναι μία από τις γεύσεις που σε σημαδεύουν κάθε Πάσχα και συνοδεύουν τις γιορτινές μέρες.

 

Βάρσος: Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472. www.varsos.gr, FΒ: varsoskifisia, Instagram: varsoskifisia