Το κτίριο όπου στεγάζεται το The Artist Athens λειτουργούσε κάποτε ως τόπος συνάντησης καλλιτεχνών. Χάρη στον σχεδιασμό του, που συνδυάζει τον minimal industrial χαρακτήρα με την elegant άνεση, αυτός ο βραβευμένος χώρος διαμονής καταφέρνει να σου δημιουργεί εικόνες από εκείνη την εποχή που οι δημιουργοί συνομιλούσαν στα ίδια δωμάτια, αναζητώντας την έμπνευση.

 

Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα οι γαστρονομικές προτάσεις είναι μια εμπειρία ιδιαίτερη που αξίζει να ζήσεις. Μάλιστα, φέτος προστέθηκε στην ομάδα του The Artist ο αγαπημένος μας σεφ Έλβι Δημήτρης Ζύμπα (τον γνωρίζουμε όλοι από το Aλficon, που για δύο συναπτά έτη ήταν στον οδηγό Michelin), ο οποίος δημιουργεί ένα μενού βασισμένο στην παραδοσιακή κουζίνα μας μέσα από τη δική του σύγχρονη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ματιά. Τα ολόφρεσκα υλικά από ντόπιους παραγωγούς πρωταγωνιστούν σε μια φιλοσοφία βιωσιμότητας και εμπνέουν πιάτα με ελληνικό άρωμα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. 

 

Στην περιεκτική κάρτα –που όμως είναι ουσιαστική– θα βρεις τραχανά με κολοκύθι, σαρδέλα και ελιά, που ανακαλεί γεύσεις μαμαδίστικες, το ψάρι ημέρας με φασολάκια, μύδια και σαφράν (ελαφρύ και δροσιστικό σαν καλοκαιρινές διακοπές σε νησί) αλλά και ένα φανταστικό rib-eye από Βlack Αngus, με πατάτες baby και θυμάρι.

 

The Artist: Η ελληνική κουζίνα εμπνέει ένα μενού που ξυπνά την καλλιτεχνική πλευρά σου.


Δίπλα στα πιάτα, ο νέος κατάλογος κοκτέιλ συμφωνεί απόλυτα με την ελληνική αναφορά και ο bar manager Αχιλλέας Τσιριγκάκης επανασυστήνει μια σειρά από κλασικές μείξεις, συνδυάζοντας μπαχάρια, εποχικά φρούτα και βότανα με νέες τεχνικές. Εμπνευσμένο από την ελληνική φύση με τις γνώριμες μυρωδιές, το cocktail menu λειτουργεί αρμονικά με τις γεύσεις και το pairing γίνεται ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στη χώρα μας.

 

Το The Artist έχει τη γευσιγνωσία στο αίμα του. Γι’ αυτό κάθε τόσο διοργανώνει γαστρονομικές εμπειρίες στις οποίες μοιράζεται νέες ανακαλύψεις αλλά και μυστικά γεύσης. Στο beer tasting μπορείς να απολαύσεις ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες που φιγουράρουν στον κατάλογο και να ανακαλύψεις ετικέτες που θα σε ενθουσιάσουν – ακόμα περισσότερο, επειδή είναι made in Greece. Το ίδιο μοναδικό είναι και το ταξίδι του κρασιού με οινογνωσίες που σε καλούν να γευτείς κρασιά ήπιας παρέμβασης και βιοδυναμικής καλλιέργειας που θα σε ταξιδέψουν με τα χαρακτηριστικά τους. Εκείνο όμως που πραγματικά δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα είναι τα μαθήματα μαγειρικής Greek Cooking Class Lessons, μια άκρως απολαυστική και διασκεδαστική εμπειρία που θα σε κάνει να δεις την ελληνική κουζίνα αλλιώς.

 

The Artist: Η ελληνική κουζίνα εμπνέει ένα μενού που ξυπνά την καλλιτεχνική πλευρά σου.


Ευτυχώς, το ανήσυχο πνεύμα του The Artist και του F&B manager και σεφ Δημήτρη Παπαδημητρίου δημιουργεί πάντα καλούς λόγους για να βρεθούμε στην οδό Μελανθίου, εδώ όπου κάθε στιγμή έχει μια καλλιτεχνική ευαισθησία και ταυτόχρονα σε καλεί να εκφραστείς με όποιον τρόπο θέλεις, σαν να βρίσκεσαι μπροστά στον λευκό καμβά της προσωπικής σου απόλαυσης.

 

Μελανθίου 4, 210 3238012, FacebookInstagram

Οδηγός Γεύσης