Τo Αperio Cucina & Vino σε καλεί μέχρι την όμορφη γειτονιά του χολαργού για να γευτείς πιάτα της ιταλικής κουζίνας σε ένα άκρως aperio (σημαίνει αποκαλυπτικό στα λατινικά) περιβάλλον. Βγαλμένο από ταινία του Federico Fellini, το restaurant με την μποέμ ατμόσφαιρα και τη ρετρό διακόσμηση φέρνει γεύσεις της αγαπημένης μας κουζίνας με την υπογραφή μιας ομάδας που ήδη έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει με τα επιτυχημένα White Spoon και Big Spoon.

 

Στο μενού θα συναντήσεις μια σειρά από ιδιαίτερα ιταλικά πιάτα με την υπογραφή του executive head chef Κώστα Καρακώστα, ενώ ο χτιστός φούρνος δίνει τη δική του ξεχωριστή νοστιμιά στις συνταγές. Η πίτσα και η pasta έχουν τον πρώτο λόγο και δεν λείπουν τα main courses με premium υλικά και εκλεκτές κοπές. Αξίζει να δοκιμάσεις την άκρως ναπολιτάνικη πίτσα με burrata αλλά και την Amatriciana, την παραδοσιακή συνταγή pasta σε εκδοχή πίτσα. Εξαιρετική επιλογή η Mortadella e Pistachio Pizza με μοτσαρέλα, κρέμα bianca, πέστο βασιλικού, φιστίκι και μορταδέλα. 

 

Aperio Cucina & Vino

 

Στα must try και το funghi stufati, μανιτάρια γεμιστά με καπνιστό τυρί, πιπεριές αρωματισμένες με λάδι μυρωδικών και σάλτσα peperonata, αλλά και οι φρεσκοζυμωμένες παπαρδέλες alla norcina με λουκάνικο και πάστα τρούφας, σήμα κατατεθέν για το Aperio.

 

Στα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το μοσχαρίσιο καρπάτσιο και το vitello tonnato, ενώ δεν γίνεται να αντισταθείς στο φανταστικό τιραμισού. Η λίστα με τα κρασιά, επίσης προσεγμένη, είναι μια πρόκληση pairing ανάμεσα στις γεύσεις. 

 

Στο Aperio θα βρεις μια cozy ατμόσφαιρα για να απολαύσεις από νωρίς ένα early drink ή κάποιο απεριτίφ, στο πατάρι το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι φιλοξενεί τις παρέες και ο κήπος γίνεται ένα σημείο απόδρασης σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Ιταλική εμπειρία που συνδυάζει όλα όσα σημαίνουν αληθινή απόλαυση.

 

Μεσογείων 258, Χολαργός, 210 6542002

Facebook: Aperio cucina & vino 

Instagram: aperio_athens

Οδηγός Γεύσης