Πολύχρωμο, πληθωρικό και κατάφυτο, το Andaman σε μεταφέρει στα ομώνυμα νησιά του Ινδικού Αρχιπελάγους μέσα από μια μαξιμαλιστική ατμόσφαιρα, φωτισμένη με κρεμαστά φαναράκια και πασπαλισμένη με αρωματικά μπαχαρικά της Ανατολής.

 

Το αγαπημένο μας ταϊλανδέζικο και αυτόν τον χειμώνα μάς κάνει την έκπληξη της ταράτσας που παραμένει ανοιχτή, αλλά φροντίζει να μας ζεστάνει με θερμαντικά σώματα, κουβερτούλες και με ένα πεντανόστιμο amuse-bouche, μια βελουτέ σούπα κολοκύθας με τζίντζερ που σε προετοιμάζει για τη γευστική εμπειρία του Andaman.

 

Andaman
Εδώ συνδυάζεις το κρέας, τα θαλασσινά ή τα λαχανικά που επιθυμείς με κάθε μείγμα μπαχαρικών και έχεις μια μικρή γαστρονομική έκπληξη. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Μια εμπειρία που βασίζεται στη vegan και vegetarian διατροφή –αυτή είναι η ουσία της ταϊλανδέζικης κουζίνας– με εκλεκτά υλικά και συνταγές υψηλής διατροφικής αξίας. Στα κλασικά και αγαπημένα του μενού τα φανταστικά dumplings και, φυσικά, οι επιλογές curry. Εδώ συνδυάζεις το κρέας, τα θαλασσινά ή τα λαχανικά που επιθυμείς με κάθε μείγμα μπαχαρικών και έχεις μια μικρή γαστρονομική έκπληξη. Φέτος έρχεται να προστεθεί και η επιλογή του αρνίσιου κρέατος –το ζητήσαμε και το Andaman μας άκουσε– που εδώ η γεύση του δεν έχει καμία σχέση με όσα ήξερες έως τώρα.

 

Η ανανεωμένη wine list έρχεται να αναδείξει ακόμα περισσότερο τις γεύσεις με ετικέτες που αντιπροσωπεύουν ό,τι πιο ιδιαίτερο έχει να επιδείξει ο ελληνικός αμπελώνας και κάνουν άψογο pairing με το ξεχωριστό μενού. Η drinking εμπειρία ολοκληρώνεται με τα κοκτέιλ που θα απολαύσεις από το μπαρ του Andaman. Μάλιστα στα new entries θα βρεις τα ζεστά κοκτέιλ, όπως το Thai Tea, που σερβίρεται σε ατομική τσαγιέρα και είναι μια μείξη με τζιν, αρωματικό ταϊλανδέζικο τσάι, κόκκινα φρούτα και μείγμα μπαχαρικών.

 

Andaman
To Andaman, με τη ζεστή, φιλόξενη σάλα αλλά και την εξωτική του ταράτσα, μας καλωσορίζει στη χειμωνιάτικη εκδοχή του και υπόσχεται έναν τροπικό χειμώνα γεύσεων. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

To Andaman, με τη ζεστή, φιλόξενη σάλα αλλά και την εξωτική του ταράτσα, μας καλωσορίζει στη χειμωνιάτικη εκδοχή του και υπόσχεται καταρχάς έναν τροπικό χειμώνα γεύσεων αλλά και κάτι ακόμα που το περιμένουμε πώς και πώς: στολισμένες μπανανιές τα Χριστούγεννα!

 

Αλόπης 65, Πετράλωνα, 211 210 4939

Facebook: Andaman

Instagram: andaman_thai_athens

Οδηγός Γεύσης