Tα στρογγυλά τραπεζάκια έχουν μια άλλη χάρη. Είναι εκεί όπου θα συναντηθούν δυο φίλοι ή μια ολόκληρη παρέα για να πιουν ένα ποτήρι κρασί γελώντας και συζητώντας, απολαμβάνοντας αυτήν τη σχέση που ξεπερνά την καθημερινότητα. Το Ami φιλοξενεί αυτές τις στιγμές σε μια bistro ατμόσφαιρα Italian style που δεν γίνεται να μην αγαπήσεις.

 

Η οινική λίστα με κρασιά από τον ελληνικό κυρίως αμπελώνα –χωρίς να λείπουν προτάσεις από οινοποιεία της Ιταλίας και της Γαλλίας– πρωταγωνιστεί και γίνεται αφορμή για συναντήσεις σε αυτό το στέκι του κέντρου. Είτε θέλεις να κάνεις ένα μεσημεριανό διάλειμμα, είτε μια απογευματινή βόλτα, είτε ακόμα μια βραδινή έξοδο γεμάτη γεύσεις που εκπλήσσουν τον ουρανίσκο σου μέσα σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, το Ami έχει να σου προτείνει ένα μοναδικό pairing.

 

Με οδηγό το κρασί της επιλογής σου θα γευτείς πιάτα που μπαίνουν στη μέση για μια comfort εμπειρία άκρως περιποιημένη και budget friendly. H πίτσα με χειροποίητο ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης είναι must και προσφέρεται σε διαφορετικές εκδοχές με φρέσκα υλικά και συνδυασμούς που δίνουν βάση στη λεπτομέρεια. Από την κλασική Margherita με μοτσαρέλα και παρμεζάνα μέχρι την ιδιαίτερη Beef Carpaccio με μασκαρπόνε, φιστίκι και πούδρα porcini, όλες είναι αυθεντικά ιταλικές και άκρως ελαφριές, ιδανικό συνοδευτικό σε ένα after office wine. Στην κατηγορία pasta οι συνταγές αναδεικνύουν την ποιότητα των υλικών με πιάτα όπως η αυθεντική καρμπονάρα με guanciale και σαμπαγιόν τυριού αλλά και η απλή –όμως άκρως γευστική– caccio e peppe. Το δροσιστικό τιραμισού ή μια γκανάς με σοκολάτα Valrhona κλείνουν το γεύμα στο Ami με τον τρόπο που του αξίζει. 

 

Ο χώρος με τη vintage αισθητική σε ταξιδεύει στην Ευρώπη του παρελθόντος και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει από νωρίς το πρωί. Αν θέλεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου στο κέντρο, οι καρεκλίτσες του Αmi είναι η κατάλληλη στάση για ένα αρωματικό espresso που θα συνοδεύσεις με καλοφτιαγμένα πιάτα πρωινού. Άλλωστε, οι φίλοι είναι για κάθε στιγμή που τους χρειάζεσαι και το Ami είναι ένα στέκι φτιαγμένο για φίλους, για στιγμές και χαμόγελα που σου φτιάχνουν τη διάθεση.

 

Βουλής & Απόλλωνος 213 0302290

amiitalianbistrot.gr

Facebook: Ami Gastrotheque

Instagram: amigastrotheque

Οδηγός Γεύσης