Το Ami είναι το καινούργιο γαλλικό μπιστρό που δεν θα γίνει απλώς φίλος σου αλλά κάτι παραπάνω. Άλλωστε, σε αυτούς τους χώρους παραδοσιακά υπάρχει κάτι το ερωτικό και το new entry που ήρθε στη γωνία Απόλλωνος και Βουλής είναι άκρως γοητευτικό. 

 

Ο Παναγιώτης Ζόκος, που γνωρίζουμε από το Spit Jack, παρουσιάζει το νέο must-visit spot του κέντρου που συνδέει τη μεσογειακή παράδοση με τη γαλλική γαστρονομική τέχνη. Το Ami, ως γνήσιο μπιστρό, προσφέρει έναν κατάλογο μικρό, αλλά περιεκτικό σε γεύσεις και αρώματα. Φυσικά, όλα ξεκινούν με τη σούπα ημέρας που αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τη φρεσκάδα των υλικών, και ακολουθούν οι σαλάτες – δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτήν με baby σπανάκι και ζεστό chèvre και εκείνη με ψητά παντζάρια και πάπια κονφί. 

 

Ami gastrotheque
Το Ami, ως γνήσιο μπιστρό, προσφέρει έναν κατάλογο μικρό, αλλά περιεκτικό σε γεύσεις και αρώματα. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου

 

Τα πιάτα κρύβουν κάτι από την καθημερινή κουλτούρα των Γάλλων, αφού εδώ θα βρεις όλες τις αγαπημένες τους συνταγές, όπως μια ιδιαίτερη κρέπα με mimolette 6μηνης ωρίμανσης και φρέσκια τρούφα, δύο συνταγές σε τάρτες –η flambée με λευκά κρεμμύδια και καπνιστή πανσέτα είναι εξαιρετική–, το κλασικό fillet au poivre με κρεμώδη σάλτσα πιπεριών και, φυσικά, το entrecôte, εμβληματικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας, που εδώ έχει περάσει από ξηρή ωρίμανση 28 ημερών. Φρέσκα όστρακα, αρνάκι γαλλικής κοπής και ένα ιδιαίτερο μπέργκερ Gordon Bleu συμπληρώνουν τον κατάλογο που σε μεταφέρει στα κρυμμένα στενά του Παρισιού.

 

Δεν γίνεται σε ένα γαλλικό μπιστρό να μην ολοκληρώσεις τη γευστική εμπειρία με ένα γλυκό της περίφημης ζαχαροπλαστικής αυτής της χώρας. Το Ami παραμένει και εδώ πιστό στην ταυτότητά του και προτείνει μια κλασική Paris Brest ή ένα moelleux au chocolat με αλμυρή καραμέλα.

 

Ami gastrotheque
Τα πιάτα κρύβουν κάτι από την καθημερινή κουλτούρα των Γάλλων. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου

 

Το Ami καταφέρνει με τρόπο αριστοτεχνικό να φέρει στην καρδιά της Αθήνας ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της γαλλικής κουλτούρας, παρουσιάζοντας γεύσεις που σου θυμίζουν γιατί αυτή η χώρα αποτελεί οδηγό της υψηλής κουζίνας. 

 

Βουλής & Απόλλωνος, 213 0302290

Ιnstagram: @amigastrotheque

Οδηγός Γεύσης