ΜETA ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ
 απουσίας εξαιτίας της πανδημίας, το 3ο Aegean Cocktails & Spirits Festival είναι γεγονός. Όταν το 2016 η Ντένη Καλλιβωκά και η Ελένη Νικολούλια ξεκίνησαν το Difford's Guide Greece ονειρεύτηκαν «να δούμε τα σπουδαία ελληνικά αποστάγματα, στα φανταστικά μπαρ της χώρας μας», όπως λένε. «Κάτι που τότε, μόλις έξι χρόνια πριν, φάνταζε ουτοπικό. Με πολλή δουλειά, κέφι και αγάπη διοργανώσαμε μία σειρά από ενέργειες με σημαία το Aegean Cocktails & Spirits και πλέον τα ελληνικά αποστάγματά αποτελούν μέρος της εμπειρίας «Ελλάδα. Αγαπάμε πολύ το φεστιβάλ γιατί είχε και έχει όραμα να βάλει τα ποτά μας στο κέντρο των παγκόσμιων trend. Και τώρα είναι μαζί μας πολλοί οραματιστές παραγωγοί, εκατοντάδες δημιουργικοί bartenders».

 

Έτσι στο Aegean Cocktails & Spirits Festival 2022, από τις 16.00 έως τις 23.00, 17 κορυφαίοι παραγωγοί θα σερβίρουν cocktail με κάποιο ελληνικό twist. Θα δοκιμάσουμε διαφορετικά αποστάγματα, θα γνωρίσουμε τους ίδιους τους παραγωγούς και θα ενημερωθούμε για όσα αυτοί προσφέρουν.

 

Στον ίδιο χώρο θα μάθουμε να φτιάχνουμε τα δικά μας cocktail στο “fun cocktail making”, και ακολουθώντας τις οδηγίες γνωστών bartenders, θα δημιουργήσουμε step by step τα δικά μας Aegean Cocktails. Μαζί μας, Country of Honour, το Love Cyprus για να γνωρίσουμε κυπριακά κρασιά και αποστάγματα της Κύπρου στο μπαρ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

 

Aegean Cocktails & Spirits Festival 2022 ή πώς ένα φεστιβάλ φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail

 

«Αν είσαι και λίγο ονειροπόλο, έχεις άλλο ένα λόγο να έρθεις. Να είσαι συμμέτοχος σε μια διαδικασία που ρίχνει τους προβολείς στα ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα και τα βάζει στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων. Με το Aegean Cocktails & Spirits από το 2016 οι Έλληνες παραγωγοί πήραν το ρίσκο να κάνουν ένα καινούργιο βήμα σε ένα τομέα που πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν. Όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να αποτελεί το μέλλον για τα αποστάγματα τους. Σε μία περίοδο που το localisation αποτελεί παγκόσμια τάση τόσο στην γαστρονομία όσο και στο bartending, σε έναν κόσμο που έχει ως motto το “think global, act local”, τα ελληνικά αποστάγματα παίρνουν την θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό, σύγχρονο, επίκαιρο και αγαπητό, μέσω του bar», κατά τις ιδρύτριες της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 με στόχο το repositioning των ελληνικών αποσταγμάτων και με στόχο να μπουν τα ελληνικά αποστάγματα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων και να γίνουν ακόμη κάποιοι σπουδαίοι πρεσβευτές ελληνικότητας.

 

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, 16:00-23:00, Φάρος, ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

 

Είσοδος 10€ , περιλαμβάνει 2 κοκτέιλ και γευστική δοκιμή των αποσταγμάτων Προπώληση μέσω του viva.gr

 

H γιορτή όμως δεν σταματάει εδώ!

 

Στα πλαίσια του Aegean Cocktails & Spirits 2022 , και ξεκινώντας από τις 29 Μαίου μέχρι 5 Ιουνίου, κορυφαία cocktail bar από όλη την Ελλάδα, θα δημιουργήσουν συνταγές με ελληνικά αποστάγματα και τα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή.

 

● 360 cocktail bar (Αθήνα), ● 7 Sins Cocktail House (Κέρκυρα), ● A for Athens (Αθήνα), ● a:m the bar (Ναύπακτος), ● Apallou (Θεσσαλονίκη), ● Athenee (Αθήνα), ● Atisbar (Μαρούσι), ● Barden (Κέρκυρα), ● Bartesera (Αθήνα), ● Bittersweet (Τρίκαλα), ● Bogan bar Tinos (Τήνος), ● Boheme (Χανιά), ● Callas (Τήνος), ● Casablanca Social Club (Θεσσαλονίκη), ● Cin Cin (Θεσσαλονίκη), ● Damaskinou3 (Ναύπακτος), ● EPICO (Πλάκα Αγίου Νικολάου), ● Funky Monkey (Κοζάνη), ● Giulietta Spritzeria (Θεσσαλονίκη), ● Hippy Chic (Λάρισσα), ● IPITOUthebar (Athens), ● Isalos (Βόλος), ● Kamini Cocktail Bar (Πάργα), ● Kerouac Bar (Αλεξανδρούπολη), ● Kirki (Σκιάθος), ● Magic Bus (Δράμα), ● Menta (Θεσσαλονίκη), ● Mylos cocktail bar (Καστός Λευκάδας), ● Nectar Distillery (Θεσσαλονίκη), ● Parrot's Beak (Διδυμότειχο), ● Pimpinella (Θεσσαλονίκη), ● Rivera (Βόλος), ● Route 66 Bar Ioannina (Ιωάννινα), ● Surfer Maya (Θεσσαλονίκη), ● Swell (Πλαταμώνας), ● Upupa Epops - The bar (Αθήνα , Κάτω Πετράλώνα), ● Yard Tales of Flavors (Αμάρυνθος Ευβοίας), ●Κάψουλα (Καβάλα), ● Μα-Γιω (Νέα Φλογητά, Χαλκιδική), ● ΟΙΝΟΦΛΥΞ (Αργυρούπολη), ● Το Λοκάλι (Αθηνα)