ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ALBION

Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό,210 6740 710
Μεσογειακή κουζίνα και εξωτικά cocktails σε έναν απ' τους πιο όμορφους κήπους της πόλης. Το μενού είναι βασισμένο σε μεσογειακές, καθαρές γεύσεις, φτιαγμένες από φρέσκα υλικά και φαντασία. Πιάτα όπως η Γλώσσα Dover, επιδόρπια όπως η Bitter Chocolate Mousse αλλά και δροσερά cocktails όπως το Pink Bubble ξεχωρίζουν.

ANETON

Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα,210 8066700
Το εστιατόριο Άνετον στο Μαρούσι έχει διαγράψει μια 15χρονη επιτυχημένη ιστορία στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας, με βασικό χαρακτηριστικό την πρωτοτυπία. Έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο του στα βόρεια προάστια, ο συνδημιουργός του εστιατορίου Δημήτρης Φωτόπουλος μετέφερε πρόσφατα το Άνετον στο κέντρο της Αθήνας, διατηρώντας τη φρεσκάδα στις ιδέες. Στο μενού του εστιατορίου πρωταγωνιστούν φρέσκα και αυθεντικά ελληνικά υλικά: άγρια χόρτα, πρόβειος κιμάς, λαχανικά εποχής, ποικιλία μανιταριών, φρέσκα ψάρια.

ARK

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας,210-8948882

Το Ark, πάνω ακριβώς στο κύμα, είναι ένας χώρος που έστησε με άποψη και γούστο ο δημιουργικός Απόλλωνας Παπαθεοχάρης. Έπιπλα design, φυτά που χαρίζουν εξωτική νότα, ανοιχτή κουζίνα με ξυλόφουρνο και μπροστά ένα τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι από φυσικό ξύλο να κυριαρχεί. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ο σεφ του εστιατορίου και με το φαγητό του σε ταξιδεύει στην ελληνική γη ορίζοντας τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

ATHENS VIEW BALCON-ELIA ERMOU HOTEL

Eρμού 15-17, Aθήνα,210 3250100
Με εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, το bar restaurant του ξενοδοχείου Elia Ermou Hotel προτείνει ένα μενού με πιάτα εμνευσμένα από τη Μεσόγειο και εκτελεσμένα με αριστοτεχνία. Η γη και η θάλασσα συνδυάζονται σε ιδιαίτερες συνταγές, όπως η Μεσογειακή Σαλάτα με σύκο και παστέλι Καλαμάτας, οι γαρίδες μιλφέιγ και η ταλιάτα από φιλέτο μοσχάρι angus με σπαγγέτι λαχανικών σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και φύλλα άγριας ρόκας.

ATRIUM GREEK BISTROT, HERODION HOTEL

Ροβέρτου Γκάλη 4, Ακρόπολη,210 9236832
Στο ήρεμο και κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου Herodion θα γευτείς μεσογειακή κουζίνα δοσμένη με φρέσκο, μοντέρνο τρόπο. Ο Μάριος Πιρπιρίδης και ο Μανώλης Μαυριγιαννάκης μαγειρεύουν με τεχνική και πάθος, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Στα συν του χώρου ο ζεν κήπος με άφθονα φυτά και κορμούς των φωτισμένων δέντρων που στέκουν σαν γλυπτά.

C RESTAURANT @ CHOCOLAT ROYAL

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο,2103469077
Στο δεύτερο όροφο και στο Roof Garden του κτιρίου του Chocolat Royal το C Restaurant προσφέρει καθημερινά ένα μενού βασισμένο στην μεσογειακή κουζίνα και διατροφή. Ο εμπνευσμένος chef Σπύρος Μάλλιος έχει δημιουργήσει ένα μενού με εξαιρετικές γεύσεις που σέβεται την εποχικότητα των υλικών και τα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Με συντροφιά πάντα τη μαγευτική θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού. (Καθημερινά 18:00-02:30)

CAFE BOHEME

Ομήρου 36, Κολωνάκι,210 3608018
Ο σεφ Άλκης Κάρο παρουσιάζει ένα μενού βασισμένο στις μεσογειακές συνταγές. Η τραγανή πίτσα με φύλλα από ρόκα και σπανάκι, φλοίδες παρμεζάνας και ντοματίνια, αξίζει μια δοκιμή, ενώ το ριζότο σπανάκι με κατσικίσιο τυρί και καβουρδισμένο κουκουνάρι είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ μεσημεριανό.

CIBOULETTE

Πλουτάρχου 16-18, Κολωνάκι,210 5241120
Μεσογειακές γεύσεις και πιάτα με γαλλικές αναφορές και τεχνικές από τους δημιουργούς του Polly Maggoo. Υπάρχουν και πιάτα ημέρας με έμπνευση από την εποχή, όπως ριζότο με κρέμα μπρόκολου και γκοργκοντζόλα, αλλά και μια σειρά από ταρτίνες, σάντουιτς και σαλάτες που σερβίρονται από το πρωί.

FOOD ACADEMY

Aγίου Ιωάννου & Ελβετίας 21,210 6002851
Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία διασκέδασης της Αγίας Παρασκευής, στην πάνω πλατεία, το Food Academy θα ικανοποιήσει όσους αγαπάνε το καλό φαγητό. Τα προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τα καλοψημένα κρέατα. Ο σεφ Βαλαντης Γραβάνης ετοιμάζει ελληνικά δημιουργικά πιάτα και κλασσικά σουβλάκια. Η καραμελωμένη πανσέτα με άρωμα ελληνικής τρούφας και τα μπιφτεκάκια με κρέμα παρμεζάνας είναι μόνο κάποια από τα ιδιαίτερα πιάτα του Food Academy.

FUGA

Κόκκαλη 1, Κήπος Μεγάρου Μουσικής,210 7242979
Βυθισμένη σε ένα πολύ όμορφο μικρό πάρκο στο εσωτερικό του Μεγάρου Μουσικής συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τεχνικές και υλικά από την Λατινική Αμερική, την Ασία, την Ιαπωνία και την Μεσόγειο.

ISLAND

27ο χλμ. Αθήνα-Σούνιο,210 9653563
Το club restaurant Island προσφέρει ποιοτικό φαγητό και ωραίο περιβάλλον σε έναν μαγευτικό περίγυρο. Εδώ, τα πάντα είναι προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια: η ατμόσφαιρα, η μουσική, η φιλοξενία. Το μενού κινείται ευέλικτα μεταξύ γιαπωνέζικης και μεσογειακής κουζίνας.

LA TERASSE

Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66,210 6281400
Τα πρώτα δείγματα μαγειρικής γραφής της νέας εποχής των εστιατορίων του ξενοδοχείου Πεντελικόν δίνει μέσα από το εστιατόριο La Terrasse ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης. Τα προϊόντα της ελληνικής γης μεταμορφώνονται με τέχνη σε εξαιρετικές γευστικές δημιουργίες.

MANDRAGORAS

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα,213 044 1222
Στον Μανδραγόρα ή στα τραπεζάκια του στη πλατεία θα γευτείς δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Τα μπουρεκάκια μελιτζάνας που σερβίρονται σε στυλ σουφλέ και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με καραμελώμενο μπέικον και πουρέ φουρνιστής πατάτα ξεχωρίζουν.

MARE MARINA

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο,210 9822220
Σε ιδανικό σημείο στη μαρίνα Φλοίσβου, έχει όμορφη θέα προς τη θάλασσα και τη γραφική πειραιώτικη συνοικία της Καστέλλας. Προσφέρεται από νωρίς για καφεδάκι και αργότερα μέσα στην ημέρα για μεσημεριανό ή δείπνο με φίλους. Ο κατάλογος περιλαμβάνει γεύσεις απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, με μερικές γκουρμέ πινελιές.

METROPOLIS ROOF GARDEN

Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, Μητροπόλεως 15,214 100 6200
Στην κορυφή του Electra Metropolis Athens, βρίσκονται το εστιατόριο Metropolis Roof Garden και το M bar με την εντυπωσιακή μπάρα από όνυχα. Το μενού δεν είναι φλύαρο και τα πιάτα χαρακτηρίζονται από ευφυή συνδυασμό των υλικών με καλές τεχνικές, αρωματική και γευστική ένταση και γοητευτική, μοντέρνα παρουσίαση. Δοκιμάστε τον τόνο ταρτάρ με τραγανή κινόα και ντρέσινγκ Βloody Mary και το βασιλικό καβούρι με μαρμελάδα ντομάτας, λεπτοκομμένη ρέβα, μαγιονέζα από όστρακα, εσπεριδοειδή και βότανα της θάλασσας.