Οι Echo Basement είναι μία post-rock, progressive-shoegaze μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα, αρχικά το 2009, και μετά από αλλαγές οριστικά το 2016. Συνθέτει δικά της κομμάτια με αγγλόφωνο στίχο σε post-rock μουσική. To συγκρότημα αποτελείται από τους: Χάρη Ραζάκο (φωνή, φλάουτο), Δημήτρη Τράκα (κιθάρα), Χρήστο Κρεμαστά (κιθάρα), Γιάννη Τσούτσα (μπάσο), Κώστα Μπέσσα (τύμπανα) και Χρήστο Κιούλο (synths).

 

Ατμοσφαιρικά και ρυθμικά κομμάτια, μελωδικά, αργόσυρτα ορχηστρικά σημεία, αλλά και έντονα ξεσπάσματα, σε έναν πειραματισμό που δεν γνωρίζει χρονικά και καλλιτεχνικά όρια. Οι Echo Basement αποτελούν τη συνέχεια των Stop Rewind Play και το 2011 είχαν κυκλοφορήσει αυτόνομα το πρώτο τους ομώνυμο ΕΡ, ενώ το 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full-length album με τον τίτλο "Placid", και τα δύο με ντράμερ τον Αγγελο Γκιόκα.

 

Η νέα δισκογραφική τους δουλειά, με τίτλο "No Form Of Human Government" βρίσκει την μπάντα στην καλύτερή της φόρμα μέχρι στιγμής, και με αυτή την αφορμή, ανεβαίνουν στην σκηνή του Temple την Πέμπτη 13 Ιουνίου, για να παρουσιάσουν νέο και παλαιότερο υλικό.