ADVERTORIAL
Μια κυκλαδίτικη κάμαρα κι από πίσω να ξεπροβάλλει η χρυσή αμμουδιά και το γαλάζιο του Αιγαίου. Μερικές φορές ούτε ο πιο έμπειρος σκηνογράφος δεν μπορεί να αποτυπώσει αυτή την ομορφιά που ξεδιπλώνεται μέσα στην απόλυτη απλότητα, αναδεικνύοντας τον τέλειο συνδυασμό χρωμάτων: λευκό, χρυσό και μπλε. Αυτό είναι το σκηνικό όπου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά φέτος το αγαπημένο Cookoοvaya και μοιάζει με όνειρο από εκείνα που ξέρει να χτίζει αυτή η ομάδα, αφήνοντας τη φύση να έχει τον πρώτο λόγο.
Η Cookoovaya, λοιπόν, φοράει τα καλοκαιρινά της και σερβίρει στο The Beach House, που βρίσκεται στην απάνεμη παραλία της Αντιπάρου, τα πιάτα που έχουμε αγαπήσει και τη φιλοσοφία του μοιράσματος που είναι συνώνυμη με το ελληνικό καλοκαίρι. Υλικά απλά, φυσικά, διαλεγμένα από ντόπιους παραγωγούς, λαχανικά, μυρωδικά, ψάρια που έχουν μαζευτεί στα δίχτυα από την πρωινή ψαριά και ατελείωτη αγάπη για τη γεύση που σέβεται τις εποχές.
Η σοφία της Cookoovaya είναι ο τρόπος της να αναδεικνύει την αληθινή νοστιμιά των υλικών χωρίς πολλές επεξεργασίες, χωρίς περιττές προσθήκες και μαξιμαλιστικές τεχνικές.
Ο Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του γνωρίζουν καλά την τέχνη της αφαίρεσης κι αυτό είναι που κάνει κάθε πιάτο συγκινητικό, ικανό να μας ξυπνήσει από τον λήθαργο της γευστικής ομοιομορφίας. Κι έπειτα είναι εκείνος ο ξυλόφουρνος που στέκεται ανάμεσα στα δέντρα σαν κομμάτι αυτού του τοπίου, και που από το πρωί υποδέχεται ταψιά με μαγειρευτά, ελληνικά φαγητά, προσφέροντας ξεχωριστή νοστιμιά σε κάθε συνταγή. Μπριάμ μελωμένο, κοτόπουλο με συκόφυλλα, αρνάκι που θυμίζει γιορτινό τραπέζι, μπελαλίδικα γεμιστά, κολοκυθάκια μοσχομυριστά, νησιώτικη λαδένια και ό,τι άλλο μυρίζει ελληνικό θέρος βγαίνουν από τις φλόγες του ξύλου – αλλά, προσοχή, εξαντλούνται νωρίς! Φυσικά, δεν λείπουν τα signature πιάτα που μας συντροφεύουν και στην Αθήνα, π.χ. τα κερκυραϊκά Bianco και μπουρδέτο ψαριού –φόρος τιμής στον τόπο καταγωγής του chef patron–, η αγκινάρα σοτέ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι, το χταποδάκι με φάβα αλλά και τα ωμά σεβίτσε ψαριού με την ντελικάτη γεύση και τα διακριτικά αρώματα.
Όλες οι νοστιμιές της Cookoovaya έρχονται στη μέση του τραπεζιού για να τις μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας, ενώ υψώνουμε ποτήρια γεμάτα με κρασί από τις ετικέτες της λίστας που έχει επιμεληθεί με προσοχή αυτή η ομάδα. Μια εμπειρία όπου οι γεύσεις της Ελλάδας συναντούν την κυκλαδίτικη φύση, τη μοναδική ενέργεια της Αντιπάρου –όποιος έχει πάει, ξέρει– και την αγάπη για φιλοξενία, αποδεικνύοντας ότι σοφία είναι να αναγνωρίζεις το μεγαλείο της απλότητας.
Cookoovaya, Αντίπαρος, The Beach House, Απάντημα, 698 0968445
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12:30-20:30
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0