Οι Light Asylum, με την επιβλητική παρουσία της lesbian gothic ντίβας Shannon Funchess, κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με το ντεμπούτο self-released ep "In Tension" του 2010.

 

Τα singles "Dark Allies" και "Skull Fuct" μπήκαν στα dj sets καταξιωμένων dj's της ηλεκτρονικής και wave μουσικής και ο απόηχος από τις επεισοδιακές τους ζωντανές εμφανίσεις τους έκαναν talk of the town στη γενέτειρα τους Νέα Υόρκη.

 

Σύντομα απέκτησαν ένα φανατικό κοινό και θερμούς διάσημους υποστηρικτές όπως οι LCD Soundsystem και οι TV On The Radio. Το 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full length album και η μπάντα πλέον εξαπλώνει τον cold wave ιό τους σε ολόκληρο τον πλανήτη!

 

Η Shannon, με attitude που θυμίζει Grace Jones και φωνή που παραπέμπει στην Alison Moyet, έχει αναγνωρισθεί σαν μία από τις πιο χαρακτηριστικές performers της εποχής μας με groups όπως οι Knife να την προσκαλούν να συμμετάσχει σαν special guest στα albums τους.

 

Αυτό όμως που διαφοροποιεί την Shannon από τον "ανταγωνισμό" είναι η εξαιρετική on stage παρουσία της. Για όση ώρα βρίσκεται on stage δείχνει να είναι σε μια άλλη σεληνιασμένη διάσταση και να παλεύει να εξορκίσει τους προσωπικούς της δαίμονες δίνοντας στον θεατή την αίσθηση οτι η κατάσταση μπορεί να εκτροχιαστεί από στιγμή σε στιγμή.