Summer Nostos Festival

Το μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ φέρνει στη σκηνή μεγάλα εγχώρια και διεθνή ονόματα της μουσικής σκηνής

LIFOTEAM 19.6.2018 | 00:00

Ο εμβληματικός John Cale των Velvet Underground, το συγκρότημα των Animal Collective και η γνωστή για την συνεργασία της με τον Prince, Lianne La Havas είναι τα μεγάλα ονόματα του φετινού Summer Nostos Festival (SNFestival). Το καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και έχει ελεύθερη είσοδο.

 

Το πρόγραμμα

19 Ιουνίου

John Cale & Band 
Ο θρυλικός John Cale των Velvet Underground και η μπάντα του, παρουσιάζουν ένα «πορτρέτο» του καλλιτέχνη με επιλογές από το σύνολο της καριέρας του η οποία μετράει ήδη μισό αιώνα. Από τους Velvet Underground μέχρι την Drella, με αρκετό κλασικό υλικό αλλά και τραγούδια από την επικείμενη δισκογραφική του δουλειά έρχεται στο SNFestival για μία σπάνια μουσική αναδρομή.

 

21 Ιουνίου

Onirama

Από τα πιο πετυχημένα και αναγνωρίσιμα εγχώρια συγκροτήματα στον χώρο της mainstream pop-rock, οι Onirama έρχονται για ένα εκρηκτικό live στο Summer Nostos Festival.

 

Sounds of Sisso

To Sounds of Sisso είναι ένα σόου ηλεκτρονικής μουσικής από τον παραγωγό Bampa Pana και τον MC Makavelli (επίσης, αποτελεί συλλογή κομματιών από τη δισκογραφική εταιρία Nyege Nyege Tapes), που επικεντρώνεται στη σημερινή, συναρπαστική, underground μουσική Singeli -τη μουσική της νεολαίας της Τανζανίας- και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως.

 

Αχιλλέας Γουάστωρ, Cliff Almond, Παναγιώτης Ανδρέου

Ο καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας Αχιλλέας Γουάστωρ παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό τις Τέσσερις Εποχές του Antonio Vivaldi σε μία σύγχρονη εκτέλεση, που στοχεύει να συνδέσει το εμβληματικό το έργο του 1721 με τους σύγχρονους ήχους του 21ου αιώνα. Μάλιστα, ο Γουάστωρ καλεί δύο κορυφαίους μουσικούς με πλούσια καριέρα στην Αμερική, τον drummer Cliff Almond και τον μπασίστα Παναγιώτη Ανδρέου, για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.

 

22 Ιουνίου

In War & Peace: Harmony through Music

Η μεσόφωνος Joyce DiDonato, μια από τις πλέον διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, εμφανίζεται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη βραβευμένη δισκογραφική της δουλειά In War & Peace συνοδευόμενη από την ορχήστρα Il Pomo D’ Oro.

 

Lianne La Havas

Το νέο μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η ελληνικής καταγωγής Lianne La Havas, που έχει χαρακτηριστεί ως μία αντιπροσωπευτική φωνή της νεο-folk μουσικής, έρχεται στο Summer Nostos Festival για ένα ατμοσφαιρικό live στο Ξέφωτο.

 

Yasmine Hamdan

Την έχουν αποκαλέσει «το σύγχρονο πρόσωπο της Μέσης Ανατολής», καθώς η συμβολή της στη σύγχρονη αραβική μουσική είναι κάτι παραπάνω από σημαντική από τότε που πρωτοεμφανίστηκε, στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η καριέρα της Yasmine Hamdan έχει γίνει διεθνής κατακτώντας τον κόσμο - συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

 

23 Ιουνίου

Animal Collective

Οι Animal Collective (Avey Tare και Panda Bear), η περίφημη μπάντα της experimental pop που συνέδεσε το όνομά της με τα ‘00s, θα παρουσιάσει ζωντανά τον δίσκο Sung Tongs (2004). Οι Animal Collective, όπως έχει γραφτεί, δίνουν ήχο στη σουρεαλιστική εμπειρία της «ανώριμης» ευφορίας.

 

Willie Mae Rock Camp for Girls: The Concert

Το Willie Mae Rock Camp for Girls και το Ωδείο Αθηνών παρουσιάζουν 8 ροκ μπάντες νεαρών κοριτσιών, από 8 εώς 12 ετών! Έπειτα από ένα εντατικό μουσικό πρόγραμμα διάρκειας έξι ημερών, διδασκαλίας μουσικών οργάνων και σύνθεσης τραγουδιών, τα συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν από την πιο διασκεδαστική μουσική κατασκήνωση ερμηνεύουν τα δικά τους κομμάτια σε μια ροκ συναυλία.

 

24 Ιουνίου

Άννα Βίσση

Η Άννα Βίσση έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για μια εκρηκτική συναυλία την τελευταία ημέρα του Summer Nostos Festival, ένα κανονικό πάρτι για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

 

Bongeziwe Mabandla

Όταν ο Bongeziwe Mabandla πρωτοεμφανίστηκε, με το άλμπουμ Umlilo το 2012, ανακηρύχθηκε ως το νέο πρόσωπο της afro-folk μουσικής.

 

Στα έξι χρόνια που πέρασαν από την κυκλοφορία του Umlilo (που θα πει φωτιά στη γλώσσα Xhosa), ο Mabandla θεωρείται ένας από τα πιο ταλαντούχους μουσικούς της Αφρικής, ο οποίος έχει δημιουργήσει τον δικό του afro-folk ήχο, πάνω στον οποίο γοητεύει με τη μοναδική του φωνή, τραγουδώντας στα αγγλικά και στα Xhosa, μια από τις 11 επίσημες γλώσσες της Νότιας Αφρικής.

 

Evelyn Glennie

Η βιρτουόζος των κρουστών από τη Σκωτία, Evelyn Glennie, μια κωφή συνθέτρια που ηχογραφεί μουσική για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και για μουσικές βιβλιοθήκες, έρχεται στο Summer Nostos Festival 2018 για μια ξεχωριστή συναυλία με την Ορχήστρα Academica Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Νίκου Τσούχλου.

 

This Is The Kit

Οι This Is The Kit είναι το μουσικό project της Βρετανίδας τραγουδίστριας Kate Stables, μιας από τις ελάχιστες γυναίκες μουσικούς που έχουν κερδίσει μια υποψηφιότητα για τα βρετανικά Ivor Novello μουσικά βραβεία.

ΠΟΤΕ19/06/2018 - 24/06/2018
ΠΟΥΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Οδηγός Μουσικής