Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

Δεκαέξι ομάδες χορού συνομιλούν με το Τρένο στο Ρουφ

LIFOTEAM 24.9.2018 | 17:37

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» στην Αμαξοστοιχία – Θεάτρο το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.


Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» διοργάνωσε για πρώτη φορά η δημιουργός της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου Τατιάνα Λύγαρη το 2016, ως αυτόνομο φεστιβάλ μετά από την εντυπωσιακή αντιπροσώπευση και τα δημιουργικά αποτελέσματα που παρουσίασε ο σύγχρονος χορός στο επιτυχημένο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ».

 

Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»


Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ βρίσκεται το New Wagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) αλλά χορευτικές performances φιλοξενούνται και στα υπόλοιπα βαγόνια, στο νέο υπαίθριο stage της Αποβάθρας, στο Cargo-Wagon αλλά και σε κάθε απρόβλεπτο χώρο της Αμαξοστοιχίας.


Για ένα συνεχόμενο 15ήμερο, οι χορευτές παρουσιάζουν τις χορευτικές performances τους, συλλειτουργούν με τους αντισυμβατικούς σκηνικούς χώρους του Τρένου στο Ρουφ, «συνομιλούν» μαζί τους και αλληλοεπιδρούν με τους θεατές χρησιμοποιώντας κάθε μορφή τέχνης. Το μη κλασικό σκηνικό περιβάλλον, η εγγύτητα του χορευτή με τον θεατή-συνεπιβάτη, η οικειότητα της ιδιωτικής ατμόσφαιρας εξάπτουν την φαντασία και προκαλούν μία έκρηξη δημιουργικότητας προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία τόσο στους θεατές όσο και στους καλλιτέχνες.

 

Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»


Πηγή έμπνευσης αποτελούν θεματικές και έννοιες που εμπεριέχονται σ' ένα «ταξίδι» κυριολεκτικά και μεταφορικά όπως η αναχώρηση, η άφιξη, η φυγή, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός, ο αποχαιρετισμός. Φέτος, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο θεματικός άξονας των performances και οι αναζητήσεις των νέων καλλιτεχνών κινούνται σε πιο υπαρξιακές και προσωπικές «διαδρομές», αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας κοινωνίας που επιθυμεί να επαναπροσδιοριστεί και αναζητά την αφετηρία για να χαράξει μια καινούργια πορεία.


Όλες οι performances παρουσιάζονται καθημερινά από τις 20:00 και για ένα συνεχές 15ήμερο.

 

Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

 

PERFORMANCES

 

Καθημερινά έως και Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα από τις 19.45.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances τής κάθε ημέρας από 19:00 στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 210 5298922 (κατά τις ημέρες και ώρες του Φεστιβάλ)

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ

επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός

Free Parking & Wi-Fi

 

ONLINE

www.totrenostorouf.gr

Facebook

www.facebook.com/ToTrenoStoRoufRailwayCarriageTheatre

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf