Τα «Μαθήματα Πολέμου» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, λόγω συνεχόμενων sold out, παίρνουν παράταση για τέσσερις ημέρες: Τρίτη 22, Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Μαΐου.

 

Η παράσταση αποτελεί μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη. Επί σκηνής ο Δημήτρης Λιγνάδης, πλαισιωμένος από ομάδα νέων ηθοποιών. Τη μουσική υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου. ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Το κείμενο και η δραματουργία είναι του Γιάννη Λιγνάδη.  Ιστορικός σύμβουλος, η Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.

 

Το θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη, που αποτελεί συρραφή ιστορικών γεγονότων, ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου, επιχειρεί να αναδείξει την διαχρονική και οικουμενική ουσία της «τραγωδίας του πολέμου», τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο.

 

Η παράσταση επιχειρεί να αποτελέσει ένα γόνιμο μάθημα: σε γνωστικό επίπεδο, συνδυάζοντας τη γνώση του αρχαίου ιστορικού λόγου με τον σύγχρονο πολιτικό προβληματισμό· σε ψυχαγωγικό επίπεδο, επικοινωνώντας τα τραγικά συναισθήματα που παράγει η πολεμική βία.

 

Στα πολεμικά επεισόδια της δραματικής σύνθεσης περιέχονται η πολιορκία και άλωση της μαρτυρικής Πλάταιας, ο εμφύλιος πόλεμος στην Κέρκυρα, οι μάχες της Πύλου και της Σφακτηρίας, η καταστροφή της Μήλου.

 

Τα πολεμικά γεγονότα και άλλα δραματικά συμβάντα συναρθρώνονται, μεταξύ άλλων, με τον επιτάφιο λόγο του Περικλή, τον λοιμό στην Αθήνα, ομιλίες πολιτικών πρωταγωνιστών και στοχαστικές κρίσεις του ιστορικού.

 

Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες άνω των 13 ετών.

 

Η παράσταση αποτελεί μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη.
Η παράσταση αποτελεί μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Κείμενο-Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης

Ιστορικός Σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Καραμήτρου

Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου

Φωτογραφία: Χάρης Ακριβιάδης

 

Ηθοποιοί:

Δημήτρης Λιγνάδης

Aurora Marion

Βασίλης Αθανασόπουλος

Κώστας Νικούλι

Ανδρέας Καρτσάτος

Κατερίνα Πατσιάνη

 

Info

11 – 20 Μαΐου 2018

& Τρίτη 22, Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Μαΐου

Μέγαρο Μουσικής, Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη

Ώρα: 21:00

Εισιτήρια: 10 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15 € (γενική είσοδος)

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 7282333, www.megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.