Ένα έργο αφιερωμένο στον Στέλιο Καζαντζίδη και στη ζωή των μουσικών της εποχής του ανεβάζει το Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σε σκηνοθεσία της Μιμής Ντενίση.

 

Στο «Η ζωή μου όλη», ένα προσφυγόπουλο γιός του Χαράλαμπου Καζαντζίδη από τον Πόντο και της Γεθσημανής από την Μικρασία, ξεκινάει την ζωή του με αντίξοες συνθήκες και γίνεται ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της σύγχρονης Ελλάδας. Πρόκειται για μια μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων, αλλά και μια τοιχογραφία των μουσικών της εποχής.

 

Οι μεγάλοι συνθέτες, ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Τσιτσάνης, ο Πάνου, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, τα διάσημα κέντρα, όπως η «Τριάνα» του Χειλά, καθώς και οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες όλων τους περνάνε μέσα από το έργο και φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της εποχής. Ακούγονται οι μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου που αγάπησαν γενιές Ελλήνων και δημιούργησαν τον «μύθο» του Καζαντζίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Μιμή Ντενίση, Κωνσταντίνα Γιαχαλή

Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση

Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Χορογραφίες- Κινησιολογία: Μάρω Μαρμαρινού

 

Πρωταγωνιστούν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Σταρόβας, Ηλίας Μελέτης, Νίκη Παλληκαράκη, Σταύρος Νικολαΐδης, Σπύρος Μεριανός, Κώστας Βελέτζας, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαριλένα Δήμα, Χρήστος Βελιάνο. Μαζί τους η Νεφέλη Ορφανού& ο Μιχάλης Μητρούσης. «Γιορδάνης» ο Αντώνης Λουδάρος.

 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελένη Ζιάνα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Νομικός, Νίκος Πολοζιάνης, Έφη Σταυροπούλου, Γιώργος Τάτσης

 

Info

«Θέατρον»

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0300

www.theatron254.gr