— Τι να περιμένει κάποιος που σκέφτεται να έρθει στο Open Hoop Day;

Το Open Hoop Day περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από ένα hoop workshop. Είναι ένα ανοικτό event αφιερωμένο στο hoop dance, δηλαδή τον χορό με hula hoops ειδικά για ενήλικες.

 

Στο πρώτο μέρος θα μάθουμε βασικές κινήσεις με το hula hoop, θα παίξουμε και θα χορογραφήσουμε τις κινήσεις αυτές με την αγαπημένη μας μουσική. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ένα φαντασμαγορικό hoop show από την ομάδα του Hoopit. Το event θα κλείσει με ένα hoop πάρτι, μουσική και ποτό!

 

Η τεχνολογία των hoops εξελίσσεται συνεχώς, με τελευταία δημιουργία αυτή των LED Hoops, που μπορούν να συγχρονιστούν με τη μουσική ή ακόμη να δημιουργούν ολογράμματα κατά την περιστροφή τους!

 

— Ποια είναι η διαφορά από τα συνηθισμένα hula hoop που κάναμε μικροί;

Τα παιδικά hoops είναι φτιαγμένα από διαφορετικό υλικό και έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος από αυτά που χρησιμοποιούμε στο hoop dance.

 

Τα hoops που χρησιμοποιούμε είναι αρκετά πιο βαριά, ντυμένα με ειδικές αντιολισθηρές ταινίες, και το μέγεθος τους εξαρτάται από το επίπεδο του hooper. Ξεκινάμε πάντα με μεγαλύτερη διάμετρο και όσο μαθαίνουμε πηγαίνουμε σε μικρότερο μέγεθος.

 

Η τεχνολογία των hoops εξελίσσεται συνεχώς, με τελευταία δημιουργία αυτή των LED Hoops, που μπορούν να συγχρονιστούν με τη μουσική ή ακόμη να δημιουργούν ολογράμματα κατά την περιστροφή τους!

 

H Sunny Diz θα μας μάθει επιτέλους πώς να κάνουμε hula hoop
Η τεχνολογία των hoops εξελίσσεται συνεχώς, με τελευταία δημιουργία αυτή των LED Hoops.

 

—Τι γυμνάζεται περισσότερο με τα hoops;

Καταρχάς γυμνάζονται όλοι οι κοιλιακοί μύες, οι μύες της πλάτης αλλά και όλο το σώμα, όσο μαθαίνει κανείς. Βελτιώνεται επίσης σημαντικά η στάση του σώματος στην καθημερινότητα. Ιδιαίτερα γυμνάζονται και τα χέρια, καθώς έχουμε πολλές off body κινήσεις.

 

Σημαντικό είναι ότι πέρα από τη γυμναστική τα hoops βοηθάνε στη συγκέντρωση, στον συντονισμό και στην εξάσκηση του δεξιού και αριστερού μέρους του εγκεφάλου.

 

— Ποια είναι η ιστορία τους;

Το σύγχρονο hoop dance έχει τις ρίζες του στους ιθαγενείς της Αμερικής και της Αυστραλίας, οι οποίοι χρησιμοποιούν στεφάνια από μπαμπού σε πολλές από τις τελετές τους για να διηγηθούν ιστορίες, να χορέψουν και να μιμηθούν ζώα.

 

Επίσης έχει πάρει πολλά στοιχεία από τη ρυθμική γυμναστική και το circus hooping. Είναι όμως ένα πολύ ελεύθερο είδος χορού, που κατά βάση ορίζεται από τον ίδιο το χορευτή και τον τρόπο που εκφράζεται.

 

H Sunny Diz θα μας μάθει επιτέλους πώς να κάνουμε hula hoop
Τα hoops βοηθάνε στη συγκέντρωση, στοn συντονισμό και στην εξάσκηση του δεξιού και αριστερού μέρους του εγκεφάλου.

 

— Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι για να κάνεις hoops ακούγοντάς το;

«La Isla Bonita» από Madonna... ξεκάθαρα!

 

— Τι σχόλια ακούς από τους συμμετέχοντες συνήθως;

«Τελικά γυμνάζει πολύ!», «Τα κατάφερα!!», «Τα μαθήματα πότε ξεκινούν;».

 

Info

Open Hoop Day

25/9

Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια)

Είσοδος ελεύθερη

Δηλώσεις συμμετοχής: www.hoopit.gr

 

Οδηγός Διασκέδαση