5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 30.10.2015 | 14:09

 

Και άλλες 2 για την Παρασκευή!

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

 

InMute Festival

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η τρίτη έκδοση του InMute Festival προτείνει ακόμα μία σειρά από μοναδικές συνυπάρξεις και συνομιλίες ήχου και κινούμενης εικόνας, σε ένα τριήμερο πρόγραμμα όπου κυριαρχούν ο αυτοσχεδιασμός, η ζωντανή περφόρμανς και η αλληλεπίδραση αναλογικού και ψηφιακού, προγραμματισμένου και τυχαίου. Ο πρωτοπόρος Άγγλος κινηματογραφιστής Greg Pope και ο Αμερικάνος πειραματιστής του φιλμ Paul Clipson παρουσιάζουν ζωντανά ταινίες σε φιλμ 16mm που έχουν προετοιμάσει ειδικά για προβολές μαζί με ζωντανή μουσική. Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δική τους προσέγγιση στο θέμα «ήχος και κινούμενη εικόνα», ενώ παράλληλα το φεστιβάλ διατηρεί μια σταθερή αναφορά σε αριστουργήματα της εποχής του βωβού κινηματογράφου.

 

 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών [Λεωφ. Συγγρού 107-109] Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως Κυριακή 1 Νοεμβρίου με είσοδο 5-12 ευρώ.

 

 

4ο Festival de Chimères

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Για τρεις ημέρες το Booze θα καταλάβουν συγκροτήματα, DJs, φωτογράφοι και εικαστικοί καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα ξεκινάει από νωρίς, με θεατρικά εργαστήρια και workshops για σχεδίαση φανζίν, συνεχίζεται με προβολές και ζωντανές εμφανίσεις από τους Miktek, The You and What Army Faction, Elektrobalkana και Α Victim of Society και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με μουσικές επιλογές από τους room302, thn thr, Σελήνη, Βασίλη Καπαγιαννίδη και nevers. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντί εισιτηρίου η ομάδα Χίμαιρες που διοργανώνει το φεστιβάλ επιδιώκει να συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση προσφύγων και άπορων οικογενειών. Η διανομή θα γίνει σε συνεργασία με το Στέκι Μεταναστών.

 

 

Booze Cooperativa [Κολοκοτρώνη 57, Μοναστηράκι] Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως Κυριακή 1 Νοεμβρίου με είσοδο ελεύθερη.

 

 

 

 

Ο Άγνωστος Franz Liszt

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Τρεις εξέχοντες και καταξιωμένοι σολίστες παρουσιάζουν μερικά από τα άγνωστα έργα μουσικής δωματίου του μεγάλου Ούγγρου συνθέτη Franz Liszt (1811-1886). Πρόκειται για έργα ιδιαίτερης δεξιοτεχνίας και πρωτοτυπίας αλλά και απαράμιλλης ομορφιάς που θα συγκινήσουν και το πιο απαιτητικό κοινό.

 

 

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός [Πλ. Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8] Σάββατο 31 Οκτωβρίου με είσοδο 10-15 ευρώ

 

 

Sillyboy & Bangies

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Electro pop και hip hop, πειραματικές συνθέσεις και εκρηκτικά μπάσα, φουτουρισμός και grooves! Η εξαιρετική ρετρο-πόπ του «Stalker» του Sillyboy συναντάει τον ηχητικό κανιβαλισμό των Bangies σε ένα μουσικό σύμπαν χωρίς ενδοιασμούς.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 31 Οκτωβρίου με είσοδο 6 ευρώ.

 

 

Η φυλακή είναι σχολείο

 

 

Ο Κώστας Μπέζος ήταν ζωγράφος, δημοσιογράφος και γελοιογράφος, μουσικός διάσημος για τη slide κιθάρα και το συγκρότημα Άσπρα Πουλιά. Ήταν βασικός συνεργάτης του Αττίκ στη Μάνδρα του, σε μια εποχή που το ελαφρύ τραγούδι και το θέατρο βαριετέ ήταν σε ακμή, παράλληλα με το ρεμπέτικο, ενώ την ίδια εποχή (1930-1931) ηχογράφησε 12 ρεμπέτικα με κιθάρα, με το ψευδώνυμο «Κωστής». Λίγα στοιχεία είναι γνωστά για τη ζωή του. Έπειτα από έρευνα της αμερικανικής δισκογραφικής Olvido Records συγκεντρώθηκαν 12 τραγούδια και κυκλοφόρησαν σε ένα άλμπουμ το οποίο θα παρουσιαστεί στη Nonna ζωντανά, μαζί με ρεμπέτικους μεζέδες σε ένα ξεχωριστό event. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

 

Nonna [Κακουργοδικείου 6, Μοναστηράκι] Κυριακή 1 Νοεμβρίου