Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LiFO.gr

The LiFO team, 5.10.2018 | 14:25

Princess Chelsea

«Θέλω να ξεγελάσω τον ακροατή. Να τον κάνω να πιστέψει πως είμαι αυτός ο κοριτσίστικος χαρακτήρας με την αθώα μουσική και να τον χτυπήσω με έναν σκοτεινό στίχο».

 

Έτσι περιγράφει τη μουσική της περσόνα η καλλιτέχνις από τη Νέα Ζηλανδία με τις ρομαντικές synth pop μελωδίες και τους κυνικούς στίχους που έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Le Page.

 

5/10, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 20:00, εισ.: 17-23 ευρώ

 

 

Μονοκόκαλο

Το νέο φεστιβάλ του Gagarin φέρνει στη σκηνή ελληνικά συγκροτήματα με ελληνικό στίχο. Συμμετέχουν: Sigmataf, Τεφλόν, Αγόριαstonilio, Αστρογόνο.


5/10, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 20:00, εισ.: 5 ευρώ

 

 

Ida Nielsen & The Funkbots

 

Τα live του Σαββατοκύριακου
Ida Nielsen

Την γνωρίσαμε ως Bass Ida, ως Bassida ή ως Ida Funkhouser, αλλά κυρίως τη μάθαμε ως την τελευταία μπασίστρια του θρυλικού Prince και μία από τις μούσες του. Η μουσικός, συνθέτρια και τραγουδίστρια Ida Nielsen έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με funk διαθέσεις.

 

5-8/10, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Παρ.-Σάβ. 22:30, Κυρ.-Δευτ. 21:30, εισ.: 20-30 ευρώ

 

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ο Σκαλκώτας και οι σύγχρονοί του

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας, Στέφανος Τσιαλής, διευθύνει την Κλασική συμφωνία του Σκαλκώτα και την εξπρεσιονιστικά δραματική Πασακάλια του Βέμπερν. Στην εναρκτήρια συναυλία της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου συμμετέχει η Νατάλιας Γκούτμαν στο κορυφαίο ρομαντικό κοντσέρτο του βιολοντσέλου.


5/10, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 7-45 ευρώ

 

 

Nashville Pussy

Psychobilly που σε στέλνει αδιάβαστο, δηλητηριώδες cowpunk, χορταριασμένο μέταλ του Νότου, όλα υπό το παραμορφωτικό πρίσμα ενός ιδιόμορφου σεβασμού στις παραδοσιακές αξίες του κλασικού μεθυσμένου hard rock.


5/10, An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, 21:30, εισ.: 20-23 ευρώ

 

 

God Is An Astronaut

Οι Ιρλανδοί post-rockers, οι οποίοι σε κάθε επίσκεψη βλέπουν το κοινό τους να μεγαλώνει όλο και περισσότερο, έρχονται στο πλαίσιο της περιοδείας για το νέο δίσκο τους Epitaph. Με ήδη 16 χρόνια πορείας, εξελίσσουν συνεχώς τον ήχο τους, δημιουργώντας αιθέρια, μελαγχολικά και συναισθηματικά τοπία.


6/10, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 20:00, εισ.: 22-28 ευρώ

 

 

Jef Maarawi & Manos Angelakis

 

Τα live του Σαββατοκύριακου
Jef Maarawi

Ο Jef Maarawi είναι μουσικός και ηθοποιός από την Αθήνα. Γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και είναι επηρεασμένος από folk μουσικούς όπως ο Bonnie Prince Billy, o Eliott Smith και ο Father John Misty, καθώς και από την βραζιλιάνικη μουσική κουλτούρα.


Ο Μάνος Αγγελάκης είναι singer/songwriter που ζει και γράφει στην Αθήνα. Έχει κυκλοφορήσει ένα EP (Golfish Memory - 2015) και ένα LP (The Circle of Influence - 2017), από την ανεξάρτητη Bashment Records του Ταφ Λάθος.


7/10, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 7 ευρώ

Οδηγός Μουσικής