10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LiFO.gr

The LiFO team, 14.9.2018 | 14:24

ΨΧ 2018 - Φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής

Για μία ακόμα χρονιά το ΨΧ, το φεστιβάλ ψυχεδελικής μουσικής που στοχεύει στην προώθηση και διάδοση ενός νέου ήχου με ψυχεδελικές αναφορές, επιστρέφει στο Ρομάντσο.

 

Στη φετινή, πέμπτη διοργάνωσή του, μερικά από τα πιο επίκαιρα και δραστήρια ονόματα της εγχώριας σκηνής δίνουν ραντεβού στο κέντρο της πόλης. Την Παρασκευή στη σκηνή θα βρεθούν οι Noise Figures, Chickn, Electric Feat και HEX, ενώ το Σάββατο o Jay Glass Dubs, οι My Wet Calvin, ο Dervisis και οι ÉTÉ.

 

14-15/9, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 21:00, εισ.: 6 ευρώ ανά ημέρα & 10 ευρώ διήμερο

 

 

The Last Drive/ Nightstalker

Δύο κορυφαίες ελληνικές rock μπάντες ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης. Μαζί τους οι Black Hat Bones.

14/9, Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι, 20:30, εισ.: 12-14 ευρώ

 

 

Shahmen

Το εκρηκτικό hip hop ντουέτο Shahmen έρχεται στην Αθήνα. Μαζί τους ο «Zωγράφος» που μετά από απουσία 2 χρόνων από τα μουσικά δρώμενα και με μια μακρά πορεία στο χώρο του ελληνικού hip hop, συστήνεται εκ νέου στο κοινό.

14/9, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 21:30, εισ.: 15-18 ευρώ

 

 

Katerine Duska & Albin Lee Meldau

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Katerine Duska

Η ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου με το νέο μουσικό της σχήμα και υποδέχεται στη σκηνή τον σουηδό τραγουδοποιό Albin Lee Meldau.

 

 Η Katerine θα ερμηνεύσει κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ Embodiment, διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών και συνθέσεις από τη νέα της δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει.

 

14/9, Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 20:30, εισ.: 10-12 ευρώ

 

 

The Steams

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
The Steams

Το 2018 αποτελεί για τους psych rockers The Steams μια πολύ εύφορη χρονιά. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους Wild Ferment κυκλοφορεί από τέλη Μαΐου, με την πρώτη κοπή των βινυλίων να έχει ήδη εξαντληθεί και την δεύτερη να βρίσκεται στα σκαριά.

 

Με το πέρας της καλοκαιρινής τους περιοδείας επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα δυνατό live στην σκηνή του six d.o.g.s ανοίγοντας έτσι μια νέα, γεμάτη σεζόν.

 

14/9, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 6 ευρώ

 

 

Bleib Modern

Οι Bleib Modern, με επιρροές από τους θρυλικούς Joy Division και τους The Cure μέχρι τους A Place To Bury Strangers και τους The Underground Youth επισρέφουν στο Death Disco στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής περιοδείας τους.

 

15/9, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 21:00, εισ.: 10-15 ευρώ

 

 

Batushka

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Εκτός από τις χαώδεις κραυγές που θα περίμενε κανείς να ακούσει σε ένα black metal album, οι Batushka εμπλουτίζουν τον ήχο τους με πομπώδη λειτουργικά άσματα στην Σλαβική Εκκλησιαστική διάλεκτο.

Το Κυριλλικό όνομα "Batushka" σημαίνει "πατέρας" και συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ιερατική μορφή. Με ένα θρησκευτικό πλαίσιο να διέπει την θεματολογία και την ατμόσφαιρά της μουσικής τους, οι νεοσύστατοι Πολωνοί black-doomsters Batushka αποτελούν μία από τις πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις της σύγχρονης σκηνής του ακραίου ήχου.

 

Εκτός από τις χαώδεις κραυγές που θα περίμενε κανείς να ακούσει σε ένα black metal album, οι Batushka εμπλουτίζουν τον ήχο τους με πομπώδη λειτουργικά άσματα στην Σλαβική Εκκλησιαστική διάλεκτο, που χρησιμοποιείται στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, σε μέρη όπως η Πολωνία, η Ρωσσία και η Ουκρανία, καθώς και τα έθνη της Βαλκανικής Χερσονήσου.

 

15/9, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 20:00, εισ.: 16- 22 ευρώ

 

 

Salvatore Adamo & Βασίλης Λέκκας

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Salvatore Adamo

Ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στον κόσμο, ο Adamo έρχεται στην Αθήνα για μια συναυλία στο Ηρώδειο. Μαζί του ο Έλληνας ερμηνευτής, Βασίλης Λέκκας.

 

Ο Adamo - Πρέσβη της Unicef και Επιτίμου Προέδρου του International Foundation for Greece και ο Βασίλης Λέκκας - Πρέσβη Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece θα διαθέσουν τα έσοδα της συναυλίας για την ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου.

 

15/9, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, 21:00, εισ.: 18-100 ευρώ

 

 

Γκαλά Ροσσίνι

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Τζοακίνο Ροσσίνι.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Τζοακίνο Ροσσίνι με μια συναυλία στην οποία οι διακεκριμένοι πρωταγωνιστές της όπερας Βασιλική Καραγιάννη, Τσέλια Κοστέα, Μαίρη-Έλεν Νέζη, Βασίλης Καβάγιας, Διονύσης Σούρμπης, Πάολο Μπορντόνια, ερμηνεύουν γνωστά αποσπάσματα από όπερες του συνθέτη, όπως, μεταξύ άλλων: Ο Τούρκος στην Ιταλία, Η Σταχτοπούτα, Η κλέφτρα κίσσα, Η κυρά της λίμνης, Η πολιορκία της Κορίνθου, Ο κόμης Ορύ, Γουλιέλμος Τέλλος, Οθέλλος, Ο κουρέας της Σεβίλλης.

 

16/9, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής-ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, 20:00, εισ.: 10-40 ευρώ

 

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Classics 4 All

Αγαπημένες κλασικές μελωδίες θα πλημμυρίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και αποσπάσματα από το μιούζικαλ West Side Story, την πασίγνωστη όπερα Κάρμεν και το Μπολερό έρχονται να θυμίσουν ότι το κλασικό είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο. Ειδικά για τη συναυλία στο Ξέφωτο, την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Thomas Clamor, πρώτος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Πνευστών της Σαξονίας και ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Συνόλου Χάλκινων Πνευστών με έδρα την Αυστρία.

 

15/9, ΚΠΙΣΝ, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Μουσικής