Η παράσταση - πρόταση της Αγγελικής Τουμπανάκη «Συνδέσεις» για τρεις Τετάρτες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Καλεσμένοι της η Μαρία Φαραντούρη, ο Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Νότης Μαυρουδής

«Μια περιπλάνηση στη σύγχρονη ελληνική σκηνή και στην παράδοση των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Μια παράσταση με μουσικές που συνδέονται βιωματικά και αποτυπώνονται με το σύγχρονο και πλέον διακριτό ερμηνευτικό και ενορχηστρωτικό στίγμα της Αγγελικής Τουμπανάκη».


Με αυτόν τον τρόπο συστήθηκαν στο κοινό οι «Συνδέσεις», η μουσική παράσταση που ξεκίνησε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2017 και κέρδισε τις εντυπώσεις. Η παράσταση - πρόταση της Αγγελικής Τουμπανάκη θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τρεις Τετάρτες, φιλοξενώντας τρεις σημαντικούς καλλιτέχνες.


Σε αυτό τον κύκλο των «Συνδέσεων», η Αγγελική Τουμπανάκη συμπράττει με την εμβληματική τραγουδίστρια Μαρία Φαραντούρη, τον ξεχωριστό σολίστα του κλαρίνου Θανάση Βασιλόπουλο και τον σημαντικό συνθέτη και κιθαριστή Νότη Μαυρουδή, σε μια διαδρομή με τραγούδια - ορόσημα της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας, με ανοιχτούς ορίζοντες στη διάδραση και την ελευθερία της μουσικής έκφρασης.


Η Αγγελική Τουμπανάκη με τους συνεργάτες της, Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα και το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα «Terra Voce», δημιουργούν ένα σύγχρονο, πολυδιάστατο  ηχητικό περιβάλλον με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες, αυτοσχεδιασμούς και συνθέσεις - συνδέσεις διαφορετικών χωροχρόνων.


Την ίδια στιγμή, αναπτύσσεται μια διαδραστική συνύπαρξη του ήχου και της εικόνας, με τον πολυβραβευμένο σκιτσογράφο Soloúp, να ιχνογραφεί τις ιστορίες των τραγουδιών σε πραγματικό χρόνο.

 

Info:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλέφωνο: 210 3418550

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 έως Τετάρτη 04 Απριλίου 2018, 21:00

Τετάρτη 21 Μαρτίου | Μαρία Φαραντούρη – φωνή

Τετάρτη 28 Μαρτίου | Θανάσης Βασιλόπουλος – κλαρίνο

Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου | Νότης Μαυρουδής – κιθάρα

Εισιτήρια: 16 ευρώ, μειωμένο 13 ευρώ

Οδηγός Μουσικής