Το Μανιτάρι: Το πάθος για καλό φαγητό «φυτρώνει» μέσα στο αστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης

Δημιουργική ελληνική κουζίνα, 5 λεπτά έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

LIFOTEAM 4.11.2019 | 16:45

Το μανιτάρι, αυτός ο ταπεινός μύκητας που φυτρώνει συχνά με δική του πρωτοβουλία, δίνει το όνομά του στον εξαιρετικό χώρο που έχει δημιουργηθεί 5 λεπτά έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του Γιάννη Ζιάγκα. Το πάθος του για την ελληνική γαστρονομία οδήγησε σε ένα βραβευμένο εστιατόριο που τα τελευταία 9 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για τις μεσογειακές γεύσεις που εδώ παρουσιάζονται στην πιο δημιουργική τους μορφή.

 

Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης υπογράφει ένα μενού-εμπειρία που υλοποιεί η ομάδα του chef de cuisine Λεωνίδα Παντσιούκα. Παστίτσιο με κιμά μανιταριών, μοσχαρίσια γλυκάδια και αφράτη μους μπεσαμέλ, ταρτάρ μοσχαρίσιου φιλέτου με κρέμα από κρόκο Κοζάνης και μαγιονέζα τρούφας, cavatappi με κοκκινιστή ουρά και αφρό γραβιέρας, ψητό αρνάκι γιουβέτσι με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και ξερό ανθότυρο: οι προτάσεις που θα βρεις στο Μανιτάρι συνδυάζουν την υψηλή γαστρονομία με συνταγές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας σε πιάτα όπου πρωταγωνιστούν τα ολόφρεσκα υλικά που καταφθάνουν απ' όλη την Ελλάδα. Η λίστα με κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα που επιμελείται η σομελιέ Ελίνα Δακαναλή περιλαμβάνει ετικέτες που συνοδεύουν άψογα τις γεύσεις του μενού, ενώ ο χώρος έρχεται να συμπληρώσει με τον σχεδιασμό του την εμπειρία.

 

Φωτεινό και φιλόξενο, με έντονο το στοιχείο του φυσικού ξύλου, αλλά και με εντυπωσιακά στοιχεία, όπως τα φωτιστικά και οι μοναστηριακοί πάγκοι, το Μανιτάρι αποπνέει μια κομψότητα που σε χαλαρώνει και σου δημιουργεί την αίσθηση της αυθεντικής φροντίδας αλλά και της αγάπης που κρύβεται πίσω από κάθε λεπτομέρεια.

 

Θ. Σοφούλη 57, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310 415289, www.to-manitari.gr, FB: Το Μανιτάρι Restaurant

Οδηγός Γεύσης