Πολλές φορές έχεις ακούσει πως η κουζίνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού ενός τόπου. Ακόμα, πολλές φορές έχεις συμφωνήσει με την άποψη πως οι διαφορετικοί πολιτισμοί υπάρχουν για να σέβονται ο ένας τον άλλον και να αναμειγνύονται με έναν τρόπο που μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Πώς, όμως, αυτές οι θεωρίες γίνονται πράξη κι εσύ μέρος αυτής της διαδικασίας;

 

Η Migada Cocina δημιουργήθηκε ως street food spot για να αναδείξει με το μενού της τις διαφορετικές κουλτούρες που ανακάλυψαν οι μεγάλοι ταξιδευτές. Αυτές οι κουλτούρες γίνονται αφηγήματα της γαστρονομικής ιστορίας που μεταφέρθηκε από τόπο σε τόπο με όχημα τα διαφορετικά προϊόντα που ευδοκιμούν σε κάθε μέρος.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Αυτό είναι μόνο μια εισαγωγή όσων θα συναντήσεις στο Migada, όπου με οδηγούς τους μεγάλους εξερευνητές χαράσσονται διαδρομές γεύσεων που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά.

 

Ο Βάσκο ντε Γκάμα σε παρασύρει στον περίπλου της Αφρικής και από εκεί στη Γαλλική Πολυνησία κι αφού περάσει από την Κίνα δίνει τη σκυτάλη στον Μάρκο Πόλο για την επιστροφή από τον «δρόμο του μεταξιού» ή τη διαδρομή που χάραξαν οι Άραβες έμποροι μπαχαρικών.

 

Ο Χριστόφορος Κολόμβος σε παίρνει μαζί του στις δυτικές Ινδίες και τον διαδέχεται ο Μαγγελάνος που περνάει από Βραζιλία και Αργεντινή, διαπλέοντας το ομώνυμο στενό, και φτάνει στις ακτές της αμερικανικής ηπείρου μέχρι το Μεξικό. Ακούγεται σαν ιστορία, αλλά είναι το μενού που έχει δημιουργήσει η Migada Cocina, συνδυάζοντας γεύσεις και αρώματα πολιτισμών σε μια γευστική συνύπαρξη.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Επιλέγοντας (με δυσκολία) ανάμεσα στα πιάτα, θα διαβάσεις ιστορίες που δεν ήξερες, όπως αυτήν της σαλάτας Naranjas de la Reina (πορτοκάλια της βασίλισσας), που είναι εμπνευσμένη από την Ισπανίδα βασίλισσα Iζαμπέλα, φημισμένη για τους πορτοκαλεώνες της, η οποία χρηματοδότησε το ταξίδι του Κολόμβου.

 

Στις εντυπωσιακές ιστορίες (και γεύσεις) συγκαταλέγεται και το Darwin's Beagle με αλλαντικό χαλάλ που πήρε το όνομά του από το πλοίο με το οποίο ταξίδεψε ο Δαρβίνος στα νησιά Γκαλαπάγκος.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Ό,τι κι αν δοκιμάσεις στη Migada Cocina, θα νιώσεις πως συμμετέχεις στη γνωριμία και αποδοχή μακρινών πολιτισμών και πως ένα κομμάτι της ιστορίας του κόσμου βρίσκεται στο πιάτο σου. Ένα εξαιρετικό concept από την ομάδα του γνωστού Altamira που σε λίγο καιρό θα βρίσκεται και στου Ψυρρή, Θέμιδος 1, για περισσότερα γευστικά ταξίδια.

 

Migada Cocina: Πραξιτέλους 6, Αθήνα, 210 331 6488, www.migada.gr, FΒ: Migada, Instagram: migadastreetfood, Καθημερινά από τις 12:30 έως αργά το βράδυ, Λειτουργεί και delivery.