Ψαράκια & Θαλασσινά: Η θάλασσα στο πιάτο μας

Εμείς βουτήξαμε, εσείς;

The LiFO team, 18.7.2019 | 13:46

Ήταν μια από εκείνες τις Κυριακές με την πολλή ζέστη και την ακόμα μεγαλύτερη πείνα, όταν φτάσαμε στο Ψαράκια & Θαλασσινά, στην Γλυφάδα. Η πρώτη εντύπωση υπήρξε εξαιρετικά θετική. Μέσα στο καλοκαίρι, ο κήπος του παλιού, πέτρινου αρχοντικού ήταν πραγματικά μια όαση.

 

Στρογγυλοκαθίσαμε σε ένα από τα άνετα τραπέζια αφήνοντας τα παιδιά να περιπλανηθούν τριγύρω. Την προσοχή τους, φυσικά, την διεκδίκησε το μεγάλο πειρατικό καράβι που έχει έξυπνα τοποθετηθεί στον κήπο για να μας θυμίζει εύστοχα το σκοπό της επίσκεψής μας στο μαγαζί, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να φάμε όσο αντέχουμε ψαράκια και θαλασσινά και ό,τι άλλο μάς είχαν περιγράψει φίλοι που είχαν πρόσφατα επισκεφθεί το μαγαζί.

 

Δεν προλάβαμε να συλλογιστούμε δεύτερη φορά τις διαθέσεις μας όταν μπροστά μας βρέθηκε ένας μεγάλος δίσκος με χειροποίητα ορεκτικά. Χαμός έγινε.

 

Ψαράκια & Θαλασσινά: Η θάλασσα στο πιάτο μας
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Οι επιλογές πολλές και ιδιαίτερα ελκυστικές. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα γρήγορης, πεινασμένης σκέψης, βρεθήκαμε μπροστά στα πιο νόστιμα, μαμαδίσια, γιαλαντζί ντολμαδάκια που είχαμε φάει ποτέ, μια απαλή και πλούσια φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια που εξαφανίστηκε σε χρόνο dt, μια καπνιστή, όλο γεύση, μελιτζανοσαλάτα, έναν γαύρο μαρινάτο και ένα σκουμπρί καπνιστό με λιαστή τομάτα και γλυκό κρεμμύδι που μας έκανε να γλείφουμε τα δάχτυλα μας.

 

Τα πρώτα πιάτα μας συμπλήρωσαν οι κυδωνάτες, φρεσκοτατηγανισμές πατάτες που λάτρεψαν τα παιδιά και τα λεπτοκομμένα και τέλεια τηγανισμένα κολοκυθάκια που είναι χάρμα να τα βουτάς στο τζατζίκι και να τα αφήνεις να λιώνουν στο στόμα σου!

 

Πίνοντας το ουζάκι μας, τσιμπολογώντας και χαλαρώνοντας σε ένα προσεγμένο περιβάλλον, που μας έκανε να νιώθουμε άνετα και χαλαρά σα να είμαστε σε φιλικό σπίτι, υποδεχθήκαμε τις πλούσιες σαλάτες που έφτασαν στο τραπέζι. Τόσο το Παριανό Λαδοβρόχι όσο και η χωριάτικη καθώς και η σαλάτα Ψαράκια & Θαλασσινά, που παραγγείλαμε, ήταν απίστευτα φρέσκες.

 

Ψαράκια & Θαλασσινά: Η θάλασσα στο πιάτο μας
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Ήταν ολοφάνερο για όλους μας, πως πρόκειται για ένα μαγαζί που προσέχει τις πρώτες ύλες και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Το λάδι νόστιμο, τα λαχανικά λες και ήταν από μποστάνι στο πίσω μέρος της αυλής και τα τυριά εύγεστα και προσεκτικά επιλεγμένα έτσι ώστε όλες οι γεύσεις να δένουν ιδανικά μεταξύ τους.

 

Το μεγάλο πανηγύρι, όμως, έγινε με τα κυρίως πιάτα που αποφασίστηκε να μπούνε όλα κεντρικά για να μοιραστούν οι γεύσεις και να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη. Και τι πιάτα ήταν αυτά! Μας είχαν μιλήσει για τις μεγάλες, χορταστικές μερίδες αλλά αυτό που ζήσαμε ξεπερνούσε κάθε φαντασία!

 

Στα Ψαράκια & Θαλασσινά, έχεις την εντύπωση πως τις μερίδες τις φτιάχνει μια Ελληνίδα μάνα, που έχει κρυφτεί στην κουζίνα και δεν επιτρέπει να φύγεις κανείς χωρίς να έχει χορτάσει απόλυτα. Αρχικά, δε νομίζω ότι υπήρξε κάποιος που δεν λάτρεψε το Κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, στακοβούτυρο Κρήτης  και φρέσκια ντομάτα. Τίμια, αυθεντική γεύση που σου φέρνει στο νου κυριακάτικα, ελληνικά τραπέζια.

 

Το ίδιο λαχταριστό ήταν και το ρύζι του ψαρά με γαρίδες, θράψαλο, μύδια και χταπόδι. Σα μια βόλτα σε ένα νησί, που οι ντόπιοι έχουν βάλει σκοπό να σε καλοκαρδίσουν και σου φέρουν στο τραπέζι τα καλύτερα! Φυσικά, δε σταματήσαμε εκεί. Όχι, γιατί πεινούσαμε, βέβαια, αλλά γιατί οι γεύσεις ήταν τόσο ελκυστικές που δεν ήθελες να τελειώσουν.

 

Έτσι, παραγγείλαμε ψητό ψάρι με λαδολέμονο. Τα λαυράκια, φρεσκότατα (μας τόνισαν ότι όλα τα ψάρια είναι μόλις λίγων ωρών),  λευκά, σαρκώδη και πεντανόστιμα, καθαρίστηκαν μπροστά μας και σερβιρίστηκαν με μπόλικο λαδολέμονο και αγάπη.

 

Ψαράκια & Θαλασσινά: Η θάλασσα στο πιάτο μας
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Τα παιδιά, βούτηξαν με μεγάλη όρεξη στα τηγανιτά καλαμαράκια και τα μικρά, τηγανιτά φρέσκα ψαράκια και συνέχισαν το παιχνίδι τους ανέμελα. Όλα ήταν έτσι όπως θα έπρεπε να είναι τις Κυριακές.

 

Για λίγα λεπτά, γείραμε το κεφαλάκι στο πλάι, κλείσαμε τα μάτια και ονειρευτήκαμε τις διακοπές που έρχονται. Πραγματικά, η επίσκεψη μας στα Ψαράκια & Θαλασσινά ήταν η απόδραση που χρειαζόμασταν μέσα σε ένα καλοκαίρι που δύσκολα αντέχεται στην πόλη!

 

Μετά, μάθαμε ότι τα Ψαράκια & Θαλασσινά υπάρχουν ακόμα στην Βάρκιζα, την Κηφισιά και το Χαλάνδρι και αναθαρρήσαμε. Είχαμε πολλές, θαλασσινές βόλτες ακόμα μπροστά μας! Μάλιστα, μας είπαν ότι στο Χαλάνδρι και την Γλυφάδα κάνουν και delivery!

 

Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν μαγαζιά που σερβίρουν θαλασσινά εξαιρετικής ποιότητας στις καλύτερες τιμές και σε προσεγμένο, φιλικό και ανθρώπινο περιβάλλον. Να πάτε και να το χαρείτε.

 

Info

Ψαράκια και Θαλασσινά

Γλυφάδα: Κύπρου 60, -  Τηλ: +30 210 8983555

Βάρκιζα: Λ. Ποσειδώνος 14, - Τηλ: +30 2109654138

Κηφισιά: Ιλισίων 27, - Τηλ: +30 210 6203622

Χαλάνδρι: Κώστα Βάρναλη 5 - Τηλ: +30 210 6855932

Site: www.psarakiakaithalassina.gr

Social: instagram.com/psarakia/ + facebook.com/psarakiathalassina/

Οδηγός Γεύσης