Νέος σεφ στο Mylos Bar Restaurant της Σαντορίνης

Το εστιατόριο της Σαντορίνης με τη μοναδική θέα, το οποίο τιμηθεί πολλές φορές με τα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, ανανεώνεται

The LiFO team, 5.3.2019 | 12:23

To Mylos Bar Restaurant, το εστιατόριο της Σαντορίνης με τη μοναδική θέα που έχει κατά καιρούς αποσπάσει πολλά βραβεία, προετοιμάζεται για το καλοκαίρι του 2019, με στόχο να προσφέρει και φέτος γαστρονομικές εμπειρίες υψηλών προδιαγραφών με άξονα τη δημιουργική ελληνική κουζίνα. Στο πλαίσιο αυτό, μόλις ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον σεφ Σταύρο Υφαντίδη.


Ο ταλαντούχος 28χρονος σεφ έχει πτυχίο στον τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και μετεκπαιδεύτηκε στη Μαγειρική Τέχνη στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης, διαθέτει πιστοποιητικά εκπαίδευσης σε διαφορετικές τεχνικές, ενώ έχει μαθητεύσει στη θρυλική σχολή Le Cordon Bleu London.

 

Νέος σεφ στο Mylos Bar Restaurant της Σαντορίνης
Ο σεφ Σταύρος Υφαντίδης.

 

Οι σταθμοί του

Το ταξίδι του Σταύρου Υφαντίδη στις κουζίνες του κόσμου είχε ως αφετηρία την Κρήτη, το 2009. Εκεί εργάστηκε μέχρι και το 2014 σε εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία.


Την άνοιξη του 2014 συνέχισε ως sous chef στο εστιατόριο DeSi im Tower στη Στουτγάρδη υπό την καθοδήγηση του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη.


Επόμενος σταθμός του ήταν το εστιατόριο Epicure του πολυτελούς ξενοδοχείου Celtic Manor Resort στην Ουαλία, όπου εργάστηκε υπό τις οδηγίες του σεφ Ρίτσαρντ Ντέιβις (1 αστέρι Michelin).


Ακολούθησε η αξιοσημείωτη συνεργασία με το εστιατόριο Petrus στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου (1 αστέρι Michelin), του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ.


Στη συνέχεια εργάστηκε στην ιταλική αλυσίδα εστιατορίων Bombetta στο Σνίρσμπρουκ του Λονδίνου, αρχικά ως head chef και αργότερα ως consultant chef της εταιρείας.


Έχει μαθητεύσει στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Vendome στην Κολονία του καταξιωμένου σεφ Γιόαχιμ Βισλέρ και στο εστιατόριο Marcus (2 αστέρια Michelin) του ξενοδοχείου The Berkeley στο Λονδίνο υπό τις οδηγίες του βραβευμένου σεφ Μάρκους Γουόρινγκ.


Τελευταίος ευρωπαϊκός σταθμός, το ξακουστό εστιατόριο The Fat Duck στο Μπερκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου (3 αστέρια Michelin), του θρυλικού σεφ Εστον Μπλούμενταλ, όπου εργάστηκε ως chef de partie.


Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως executive sous chef στο πολυτελές ξενοδοχείο Lesante Blu Exclusive Beach Resort της Ζακύνθου (μέλος του The Leading Hotels Of The World), όπου είχε και την επίβλεψη του fine dining εστιατορίου Melia.


Το επόμενο διάστημα ο σεφ Σταύρος Υφαντίδης θα προετοιμάσει το νέο μενού του Mylos Bar Restaurant, «παντρεύοντας» τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης και του Αιγαίου με τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας.

 

Info
Μylos Bar-Restaurant
Φηροστεφάνι – Σαντορίνη
Τηλ:. +30 22860 25640
email: [email protected]
web: www.mylossantorini.com
www.facebook.com/MylosSantorini/
www.instagram.com/mylossantorini/