Βιδάνιο: μια σύγχρονη μπουάτ με μεζέδες στη Θεσσαλονίκη

Εδώ πρώτο ρόλο παίζουν τα υλικά από μικροπαραγωγούς απ' όλη την Ελλάδα

LIFOTEAM 19.12.2018 | 14:26

Κάποιες φορές το όνομα αποκαλύπτει μια ολόκληρη φιλοσοφία. Το «Βιδάνιο» είναι μια λέξη που άρχισε να ακούγεται στη Θεσσαλονίκη το 1910 και σήμαινε τα ποτά που παρέμεναν στα ποτήρια στους παραδοσιακούς καφενέδες. Σήμερα, όταν λέμε «Βιδάνιο» εννοούμε το τσιπουράδικο που ξεκίνησε από την Ολυμπιάδος, μια άκρως ρεμπέτικη γειτονιά, και κατηφόρισε προς το κέντρο, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του νομά, βάσει της οποίας κανείς δεν ξέρει πού θα βρεθεί μετά.


Ο χώρος είναι ιδιαίτερος, με εκθέσεις και φωτογραφικό υλικό από άλλες εποχές αλλά και τοίχους που διατίθενται σε όποιον θέλει να εκθέσει αντίστοιχο υλικό ή έργα. Εμπνευσμένο από παραδοσιακό καφενέ-τσιπουράδικο των Γρεβενών, το Βιδάνιο είναι μια σύγχρονη μπουάτ με μεζέδες, όπου πρώτο ρόλο παίζουν τα υλικά, τα οποία προέρχονται από μικροπαραγωγούς απ' όλη την Ελλάδα. Οι μουσικές είναι όλων των ειδών, αλλά χωρίς κανένα στοιχείο mainstream, ακολουθώντας κι αυτές την ιδιαιτερότητα του χώρου.


Στο Βιδάνιο δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις ή διαφωνίες. Όλοι γίνονται μια παρέα και εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών, που υποστηρίζουν τις σχέσεις με τους ανθρώπους και όχι τα πολιτικά σύνολα.

 
Ένας χώρος όπου το υποχθόνιο λαμβάνει μόνο θετική έννοια και το χαμαιτυπείο του '60 γίνεται σημείο αναφοράς του σήμερα. Η εναλλακτική αισθητική και η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα είναι που κάνουν το Βιδάνιο μοναδικό και τους θαμώνες του φανατικούς φίλους που θα το ακολουθούν όπου κι αν πάει. Πάντα, όμως, σε σκοτεινές γειτονιές, εκεί όπου το αλκοόλ σε βοηθάει να βλέπεις την αλήθεια γύρω σου.

 

Βιδάνιο: μια σύγχρονη μπουάτ με μεζέδες στη Θεσσαλονίκη
Η εναλλακτική αισθητική και η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα είναι που κάνουν το Βιδάνιο μοναδικό και τους θαμώνες του φανατικούς φίλους που θα το ακολουθούν όπου κι αν πάει.

 

Βιδάνιο: μια σύγχρονη μπουάτ με μεζέδες στη Θεσσαλονίκη
Ένας χώρος όπου το υποχθόνιο λαμβάνει μόνο θετική έννοια και το χαμαιτυπείο του '60 γίνεται σημείο αναφοράς του σήμερα.

 

Βιδάνιο, Ιουστινιανού 6, Θεσσαλονίκη, 2310 232370, Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης