Η Βόρεια Ελλάδα ποτέ δεν σε απογοητεύει γευστικά. Αντίθετα, έχει να σου προσφέρει μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς σε μέρη όπου η σπιτική φιλοξενία σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

 

Το Εβόρα είναι μια καθαρόαιμη βορειοελλαδίτικη πρόταση για φαγητό που ξεκίνησε από τη λίμνη Κερκίνη και συγκεκριμένα από το χωριό Μακρυνίτσα Σερρών.

 

Αφού καθιερώθηκε ως σημείο αναφοράς για όσους εκτιμούν το ποιοτικό και εκλεκτό φαγητό, το Εβόρα, μέσα από ένα ταξίδι street food με πολλές γευστικές εμπειρίες και γνωριμία με φανταστικούς ανθρώπους και συνεργάτες, έφτασε στον προορισμό της στην Κ. Τούμπα Θεσσαλονίκης.

 

Τα περισσότερα πιάτα είναι εμπνευσμένα από την πλούσια ποντιακή κουζίνα
Τα περισσότερα πιάτα είναι εμπνευσμένα από την πλούσια ποντιακή κουζίνα

 

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο που στήθηκε με πολλή αγάπη ετοιμάζονται καθημερινά οι ιδιαίτερες συνταγές της ποντιακής κουζίνας που δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης σε κάθε επισκέπτη. Το βουβαλίσιο κρέας γίνεται εξαιρετικό έδεσμα και το αγριογούρουνο μαγειρεύεται με μοναδικό τρόπο, εκπλήσσοντας όσους δοκιμάζουν τα πιάτα του Εβόρα.

 

Εξάλλου, τα περισσότερα είναι εμπνευσμένα από την πλούσια ποντιακή κουζίνα και έχουν να διηγηθούν τη δική τους ιστορία, όπου η προσφυγιά γίνεται πείσμα και αναγέννηση. Το Εβόρα ξεκινά από το πρωί με specialty καφέδες και φτάνει μέχρι το βράδυ, οπότε οι γεύσεις εναλλάσσονται στα τραπέζια με τη συνοδεία μιας ποικιλίας εκλεκτών ελληνικών κρασιών, και διαθέτει γευστικά χειροποίητα γλυκά για το κλείσιμο, γι' αυτό σε συναρπάζει όχι μόνο με την υψηλή ποιότητα αλλά και με τη φιλική εξυπηρέτηση, που μένει αξέχαστη.


«Εβόρα» στα ποντιακά σημαίνει δροσιά και η αλήθεια είναι πως βγαίνοντας από το μαγαζί έχεις αυτή την ανάλαφρη αίσθηση δροσερής απόλαυσης να σε συνοδεύει για πολλή ώρα.

 

 

 

 

 

 

 

Info

Εβόρα Eatery

Διογένους 13, 2310 930800

Facebook