Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά

 

Mexican Pineapple Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε chili πιπεριές ψημένες σε σος από φρέσκο ανανά. Ένα εξωτικό και spicy πιάτο που συνοδεύεται τέλεια με το κοκτέιλ Caliente.

 

Green Enchiladas Poblanas Tortillas καλαμποκιού μαγειρεμένες σε poblano chile sauce με γέμιση από κοτόπουλο ψημένο σε μαντεμένιο φούρνο. Παραδοσιακό μεξικανικό πιάτο που συνδυάζεται ιδανικά με το παραδοσιακό κοκτέιλ των Μεξικανών, το Paloma.

 

Fajitas Shrimps Γαρίδες μαριναρισμένες σε μεξικανικά μπαχαρικά, ψημένες στη σχάρα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τρίχρωμες πιπεριές, φρέσκια ντομάτα, tortillas και ρύζι. Η Passion Margarita είναι το απόλυτο ποτό που μπορείς να συνδυάσεις με αυτό το πιάτο.

 


Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11, Πειραιάς

 

Έξι μπαρ εστιατόρια που αγαπάμε

 

Empanadas Τόνου Στρογγυλά πιτάκια από σφολιάτα γεμισμένα με τόνο, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι και φρέσκο πράσο. Συνδυάζεται τέλεια με κόκκινο ή λευκό κρασί, ρούμι ή μια παγωμένη μπίρα.

 

Σαλάτα μαριναρισμένων θαλασσινών με ταρτάρ αβοκάντο και δροσερή σος γιαουρτιού. Ιδανική επιλογή για να συνοδεύσεις το κοκτέιλ, την τεκίλα ή ένα μπουκάλι ροζέ κρασί.

 

Παστράμι μόσχου Δράμας, φλοίδες παρμεζάνας, ρόκα και λάδι τρούφας. Ένας ιδιαίτερος γευστικά συνδυασμός που ταιριάζει απόλυτα με κάποιο αρωματικό κρασί ή ένα ποτήρι ουίσκι.

 

Zampano

Σαρρή 18, Αθήνα

 

Έξι μπαρ εστιατόρια που αγαπάμε

 

Ο Δημοσθένης Μισεντζής μας προτείνει 3 γευστικά πιάτα να συνοδεύσουμε το ποτό μας:

 

Eggs Benedict. Ποσέ αυγά σε ψωμάκι μπριός με γραβιέρα Τριπόλεως, λούζα Τήνου και σος ολαντέζ. Μια ιδανική επιλογή για brunch που μπορεί να συνοδευτεί άψογα με ένα Bloody Mary.

 

Σεβίτσε λαβράκι με αλμύρα, μάνγκο και βασιλικό. Το εξωτικό αυτό πιάτο πρόσφατα προστέθηκε στον κατάλογο και ταιριάζει τέλεια με λευκό κρασί Viognier.

 

Rib eye με baby πατάτες φούρνου. Ένα πιάτο που εκτοξεύεται γευστικά αν συνδυαστεί με ένα μπουκάλι κόκκινο Cabernet Sauvignon.

 

Wine Station@Chocolat Royal

Αποστόλου Παύλου 27, Αθήνα

 

Έξι μπαρ εστιατόρια που αγαπάμε

 

Γαρίδες τεμπούρα με τσάτνεϊ μάνγκο-πορτοκάλι και μαγιονέζα αβοκάντο με Pink Grapefruit Martini (Gin Bankes, γκρέιπφρουτ, λάιμ, κάρδαμο).

 

Χταπόδι καρπάτσιο αρωματισμένο με μοσχολέμονο, καραμελωμένα τοματίνια, σαλάτα βαλεριάνα με κάππαρη και ελιές με ένα ποτήρι κρασί ροζέ (επιλογή από 20 ετικέτες ροζέ οίνων του ελληνικού αμπελώνα).


Ψητά λαχανικά σε βάση από κινόα, τυρί Ανεβατό Βοΐου Κοζάνης και αρωματικό λάδι με ένα ποτήρι λευκό κρασί (επιλογή από 60 ετικέτες λευκών οίνων του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα).

 

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη / Κύπρου 65, Γλυφάδα

 

Έξι μπαρ εστιατόρια που αγαπάμε

 

H κουζίνα των Amigos έχει ως βάση παραδοσιακές μεξικανικές συνταγές, όπως fajitas, τραγανά tacos, χειροποίητα burritos και καυτερά chili con carne.

 

Το μενού, που φέτος έχει επιμεληθεί ο γνωστός Μεξικανός executive chef Felipe Fuentes Cruz, έχει, επίσης, εμπλουτιστεί με πιάτα που αντιπροσωπεύουν όλες τις νέες γευστικές τάσεις της σύγχρονης μεξικανικής κουζίνας.

 

Zurbaran

Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Κολωνάκι

 

 

Ο εντυπωσιακός, καλαίσθητος χώρος με τα σκούρα πράσινα μάρμαρα Τήνου, το ανοιχτόχρωμο ξύλο και τα vintage φωτιστικά αλλάζει χρήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το μεγάλο ατού του Zurbaran είναι το φαγητό του.

 

Το μενού έχει επιρροές απ' όλο τον κόσμο και αντιπροσωπεύει την απεριόριστη δημιουργικότητα του σεφ. Παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις εμπλουτίζονται με υγιεινές επιλογές και μια πιο σύγχρονη ματιά.

 

Extra tip: Κάθε Κυριακή, από τις 12:00 έως τις 18:00, διοργανώνει ένα σπέσιαλ brunch πάρτι.

 

Οδηγός Γεύσης