Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

Περίπατος μαθητείας και αλητείας

Η εμπνευσμένη παράσταση του Θοδωρή Γκόνη πάνω στην ιστορία του Εθνικού Κήπου και της βασίλισσας Αμαλίας, που κέρδισε τις καρδιές των Αθηναίων στο περσινό πρόγραμμα, επαναλαμβάνεται.

 

Μια ποιητική διαδρομή με υλικό κείμενα και ντοκουμέντα γύρω από τις μαρμάρινες μορφές των ποιητών και των πολιτικών που ανακαλύπτει ο περιηγητής στον Εθνικό Κήπο, αλλά και των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν, με φόντο τη γοητευτική ιστορία της εικοσάχρονης βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε.

 

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Δήμου, Ελένη Κοκκίδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Έλενα Μεγγρέλη.

 

Info:

11/06 έως 13/06/2018, στις 19:00 & 17/06 έως 19/06/2018, στις 19:00

Σημείο συνάντησης - έναρξη διαδρομής: Κεντρική είσοδος (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 1) - Ηλιακό Ρολόι

Ελεύθερη είσοδος, με δελτία εισόδου από τα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου)

 

Ο Λεονάρντο Παδούρα στην Αθήνα

Ο Κουβανός συγγραφέας Λεονάρδο Παδούρα αγαπά την Ελλάδα και έρχεται τακτικά στη χώρα µας. Φέτος συνδυάζει την επίσκεψή του για τα 10 χρόνια του Φεστιβάλ ΛΕΑ µε την παρουσίαση του νέου του µυθιστορήµατος «Η διαφάνεια του χρόνου», την Πέµπτη 14 Ιουνίου στις 21:00, στο Public café. Με τον συγγραφέα θα συνοµιλήσει η δηµοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Μικέλα Χαρτουλάρη.

 

Νωρίτερα, στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public, θα προβληθεί µε ελληνικούς υπότιτλους το ντοκιµαντέρ της Λουσία Λόπες και του Λεονάρδο Παδούρα «Γράφοντας στην Κούβα».

 

Στο νέο του µυθιστόρηµα, µε ήρωα τον Μάριο Κόντε, ο Λεονάρδο Παδούρα αφηγείται µια επική ιστορία που ξεκινάει από τις Σταυροφορίες και φτάνει µέχρι τις µέρες µας. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτης την Πέµπτη 14 Ιουνίου, σε µετάφραση Κώστα Αθανασίου.

 

Info:

Public

Καραγεώργης Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγµατος

Πέµπτη 14 Ιουνίου, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Δημήτρης Δεσύλλας: Ένα masterclass σε κοντσέρτο

Ένα masterclass διάρκειας επτά μηνών παίρνει τον δρόμο του προς την αίθουσα συναυλιών. Με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού σπουδαστών - εκτελεστών του πιάνου και των κρουστών οργάνων, ο σολίστ και καθηγητής του Ωδείου Αθηνών, Δημήτρης Δεσύλλας, έφερε στο πεδίο της διδασκαλίας δύο από τις εμβληματικότερες συνθέσεις του 20ού αιώνα: την Σονάτα για δύο πιάνα και κρουστά του Bela Bartok και το Ma Mere L’Oye του Maurice Ravel για δύο πιάνα με προσθήκη κρουστών (μεταγραφή Δημήτρης Δεσύλλας).

 

Ερμηνεύουν: Ρένα Ζαφειροπούλου, Μιχάλης Στεφανάκης, Γιάννης Εριφυλλίδης, Ανδρέας Φαρμάκης, Δημήτρης Δεσύλλας. 

 

Θα προηγηθεί prelecture-συνομιλία με τον σολίστ και καθηγητή του Ωδείου Αθηνών  Δημήτρη Δεσύλλα στις 20.00.

 

Info:

Ωδείο Αθηνών, Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»

Βασιλέως Γεωργίου 17Β, Αθήνα

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Βιβλίου