Αντώνης Παπαθεοδούλου, Μαρία Αγγελίδου, Χρήστος Κούρτογλου

Καράβια που ταξίδεψαν την περιέργεια

Εκδόσεις Ίκαρος

Σελ.: 84

Καράβια πραγματικά και φανταστικά, της μυθολογίας και της λογοτεχνίας, της αρχαίας αλλά και πρόσφατης Ιστορίας, μας καλούν να σαλπάρουμε μαζί τους σε ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, σε ένα ταξίδι όπου όλα μπορούν να ειπωθούν ως ιστορία ναυτική.


Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς έχουν διακριθεί από τον Κύκλο του Ελληνικού παιδικού βιβλίου, κι έχουν ενταχθεί στη διεθνή λίστα White Ravens.

 

Τζαν Φέρνλι

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...

Μτφρ.: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 40

Η Ίντιθ πεινάει κι έτσι ο Έντγκαρ αναλαμβάνει να φέρει στην αδερφή του ένα πλουσιοπάροχο γεύμα. Όμως ο Επιθεωρητής έχει άλλα σχέδια και είναι ένας αρουραίος που έχει συνηθίσει να παίρνει πάντα αυτό που θέλει...

 

Ιούλιος Βερν

Ταξίδι στο κέντρο της Γης

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 64

Όταν ο καθηγητής Λίντενµπροκ ανακαλύπτει την ιστορία ενός εξερευνητή που έφτασε ως το κέντρο της Γης, αποφασίζει να ακολουθήσει τα χνάρια του, παίρνοντας µαζί του τον επιφυλακτικό ανιψιό του Άξελ. Ανείπωτες περιπέτειες τους περιµένουν. καθώς πορεύονται στον υπόγειο κόσµο...

 

Το βιβλίο «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» ανήκει στη σειρά «Κλασικά Αγαπηµένα» των εκδόσεων Ψυχογιός, που περιλαµβάνει διαχρονικές ιστορίες, γραµµένες µε απλό και κατανοητό τρόπο και µε εντυπωσιακή εικονογράφηση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των µικρών αναγνωστών.

 

 

Οδηγός Βιβλίου