Συλλογικό: Βία στην πόλη

Ένα διαχρονικό φαινόμενο, το οποίο παίρνει πολυάριθμες μορφές στην καθημερινότητά μας.

LifO Newsroom,29.3.2021

Η βία είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, το οποίο παίρνει πολυάριθμες μορφές στην καθημερινότητά μας. Ο καθένας μπορεί να το βιώσει, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Ποιοι είναι οι παράγοντες που ενεργοποιούν την επιθετικότητα και οδηγούν στη βία; Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας και με ποιον τρόπο λειτουργούν τα συναισθήματα της ματαίωσης, του θυμού, της εγκατάλειψης και του μίσους στη χρήση βίας; Ποιον ρόλο παίζουν η εξουσία, τα ΜΜΕ αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας; Το βιβλίο Βία στην πόλη θέτει προβληματισμούς γύρω από το πρόβλημα της ανθρώπινης ανάγκης για ισχύ και εξουσία, της επιθετικότητας, της βίας, του πολέμου, του εξεγερμένου ανθρώπου και της αξίας του για την κοινωνία. Είτε πρόκειται για τη βία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, είτε για την ακραία κακοποίηση παιδιών, είτε για την ακραία καταστροφή που ασκείται στις ζωές και τις περιουσίες άλλων ανθρώπων, είτε για την απάνθρωπη βία εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης, είτε για την καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον, η βία ξεπερνά τη δυνατότητα κατανόησης με τα επιστημολογικά εργαλεία που διαθέτουμε, όποια και αν είναι αυτά.


Στον παρόντα τόμο καταξιωμένοι ψυχίατροι-ψυχαναλυτές συνδιαλέγονται με πολιτικούς επιστήμονες, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους και δημοσιογράφους σε μια προσπάθεια προβληματισμού και αφύπνισης. 

 

Γράφουν: Β. Γεωργιάδου, Λ. Λουλούδης, Σ. Μανωλόπουλος, Κ. Μπαζαρίδης, Στ. Μπεράτη, Π. Μπουκάλας, Γ. Πανούσης, Α. Σκούλικα, Ι. Τσίγκανου, Μ. Χατζηανδρέου

 

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αρμός

www.armosbooks.gr

Με αγορές άνω των €20 δωρεάν μεταφορικά!

Fb: armos.ekdoseis.ekdiloseis

Instagram: armosbooks

 

Η βία είναι ένα θέμα που μας ξεπερνά όλους!

Η βία είναι ένα θέμα που μας ξεπερνά όλους

Εκδόσεις: Αρμός