Το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική στον Ιανό

Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί Το Βιβλίο των Σπουργιτιών της ομώνυμης συλλογής ποιημάτων του Ισπανού ρομαντικού ποιητή Gustavo Adolfo Bécquer και το CD Vertigo με τραγούδια σε ποίηση του ιδίου και μουσική Νίκου Χατζηελευθερίου

LIFOTEAM 28.3.2018 | 19:15

Το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το CD Vertigo (Ekfrasis Productions), που περιλαμβάνει έναν κύκλο τραγουδιών σε ποίηση του Ισπανού ρομαντικού ποιητή Gustavo Adolfo Bécquer (1836-1870) και μουσική Νίκου Χατζηελευθερίου.

 

Η ποιητική απόδοση είναι του Περουλή Σακελλαρίδη.

 

Θα παρουσιαστεί επίσης To Βιβλίο των Σπουργιτιών, δίγλωσση έκδοση της ομώνυμης συλλογής ποιημάτων του Bécquer, σε απόδοση Δημήτρη Ιντζέ και Περουλή Σακελλαρίδη (εκδόσεις Κέδρος). Τόσο το CD όσο και το βιβλίο, έχουν εκδοθεί με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αναπληρωτής καθηγητής εφαρμοσμένης μεταφρασεολογίας στο ΑΠΘ και μεταφραστής, Δήμητρα Χριστοδούλου ποιήτρια και αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης.

 

Για το CD θα μιλήσουν οι Γιώργος Μονεμβασίτης μουσικοκριτικός, Μιχάλης Τρανουδάκης συνθέτης και Θανάσης Δρίτσας καρδιολόγος-αναπληρωτής διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνθέτης και συγγραφέας.


Θα ακολουθήσει ζωντανή παρουσίαση αποσπασμάτων του CD από τους: Χριστίνα Πουπάλου και Δημήτρη Βουτσά (τραγούδι), Σωκράτ Σταθουλόπουλο (βιολί), Όσβαλντ Αμιράλη (κοντραμπάσο) και Νίκο Χατζηελευθερίου (κιθάρα).


Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

Στα ελληνικά.

Με την συνεργασία των Εκδόσεων Κέδρος και της Ekfrasis Productions.

Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24. Είσοδος ελεύθερη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30