Τα Εξάρχεια των λογοτεχνών 1880-1944: Σουρής, Παλαμάς, Λαπαθιώτης, Πολυδούρη

Η διαδικτυακή παρουσίαση οργανώνεται από το Επιγραφικό Μουσείο στο πλαίσιο της νέας του δράσης «Το Επιγραφικό Μουσείο και τα Εξάρχεια: Ιστορίες μιας γειτονιάς».

The LiFO team, 7.5.2021 | 10:47

Το Επιγραφικό Μουσείο σας προσκαλεί στην διαδικτυακή παρουσίαση, με θέμα: «Τα Εξάρχεια των λογοτεχνών 1880-1944: Γεώργιος Σουρής, Κωστής Παλαμάς, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Μαρία Πολυδούρη, φιλολογικά σαλόνια και καφενεία».

 

Ομιλήτριες: 

Τόνια Καφετζάκη, ιστορικός -εκπαιδευτικός,

Δώρα Μέντη, Ε.ΔΙ.Π. Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, ώρα 7.00 μ.μ.

 

Για να λάβετε τον σύνδεσμο παρακολούθησης της παρουσίασης, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στην ακόλουθη φόρμα https://forms.gle/MRVR3Rt1xtoJGPQQ7 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα και τις ομιλήτριες, θα βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (blog) https://epigrafikomouseiodrasi.blogspot.com/

 

Η διαδικτυακή παρουσίαση οργανώνεται από το Επιγραφικό Μουσείο στο πλαίσιο της νέας του δράσης «Το Επιγραφικό Μουσείο και τα Εξάρχεια: Ιστορίες μιας γειτονιάς». Κεντρικό θέμα της δράσης είναι τα Εξάρχεια και σκοπός της είναι η διερεύνηση και ανάδειξη πτυχών της ιστορίας της περιοχής και των ανθρώπων που ζουν ή έζησαν σε αυτή. 

 

Η δράση σύντομα πρόκειται να αναπτυχθεί με τη σύμπραξη φορέων που εδρεύουν στην περιοχή, αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται. Με τη συνδρομή του Αρχείου της ΕΡΤ και του Αρχείου ΜΙΕΤ/ΕΛΙΑ παρουσιάζεται αρχειακό υλικό. Το Επιγραφικό Μουσείο συστήνεται στο κοινό με ένα έκθεμα ή ένα στιγμιότυπο από την ιστορία του, καθιστώντας τη συλλογή του ως συλλογή όλων μας.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός