Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας απαντά στην ερώτηση «είναι ο σύντροφός σας γκέι;»

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας απαντά στην ερώτηση «είναι ο σύντροφός σας γκέι;» Facebook Twitter
12

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ρωτήθηκε σε ζωντανή συνέντευξη ραδιοφώνου από έναν δημοφιλή παραγωγό αν ο σύντροφός της είναι γκέι, γράφει το Business Insider.

Η Γκίλαρντ αρχικά απάντησε ότι αυτό είναι «εξωφρενικό» και όταν ο παραγωγός Howard Sattler συμπλήρωσε ότι ο σύντροφός της, Tim Mathieson πρέπει να είναι γκέι επειδή είναι κομμωτής, η πρωθυπουργός απάντησε το εξής:

«... απευθύνομαι σε όλους τους κομμωτές που ακούνε, συμπεριλαμβανομένων και των αντρών. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς πραγματικά να δει ένα ολόκληρο επάγγελμα, γεμάτο με διαφορετικά ανθρώπινα όντα, και να πει «α, μάλιστα, ξέρουμε κάτι για όλα αυτούς τους ανθρώπους... είναι παράλογο, δεν είναι;»

Μετά την εκπομπή ο ραδιοφωνικός παραγωγός μπήκε σε διαθεσιμότητα.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Διεθνή / «Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Οι συνεχείς ειδοποιήσεις ειδήσεων προκαλούν «κόπωση» στους χρήστες. Τι δείχνει νέα παγκόσμια έρευνα για τις ειδοποιήσεις στα κινητά και πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ρισκάρουν να χάσουν το κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Χάκερ της Χαμάς χρησιμοποίησαν προσωπικές κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν κινήσεις στρατευμάτων - Πώς τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας έγιναν εργαλείο κατασκοπείας στην καρδιά της σύγκρουσης
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Διεθνή / Βρετανία: Ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Το Υπουργείο Άμυνας καταδίκασε έντονα τον «βανδαλισμό των περιουσιακών στοιχείων της Βασιλικής Αεροπορίας» και δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Διεθνή / Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Η μεγαλύτερη παραβίαση κωδικών στην ιστορία επιβεβαιώθηκε – Πρόκειται για νέο, μη ανακυκλωμένο υλικό από πολλαπλές πηγές, με κωδικούς για Apple, Facebook, Google, GitHub και κυβερνητικές υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Διεθνή / Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι οραματίζεται την Klarna ως έναν «ψηφιακό χρηματοοικονομικό βοηθό» – Νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και επενδυτικά εργαλεία στα σκαριά
LIFO NEWSROOM
 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Όλη η συζήτηση ήταν λάθος. Γιατί πρέπει να απαντήσω σε μια ερώτηση που μου κάνει κάποιος αν είμαι γκέι ή όχι ή αν κάποιος που γνωρίζω είναι γκέι. Η διαθεσιμότητα φαντάζομαι ήταν επίπτωση του άστοχου χειρισμού μιας συνέντευξης με την πρωθυπουργό της χώρας και όχι η ανελευθερία του λόγου που έτσι κι αλλιώς δεν υφίσταται στην Αυστραλία.
Η βλακεια του παραγωγου ηταν τα περι κομμωτη κλπΑν εκανε την ερωτηση για να στριμωξει (ατσαλα βεβαια) την κεντροαριστερη πρωθυπουργο που αρνειται πεισαμτικα τον γαμο των γκέι αν και δηλωνει προοδευτικη σε ολα τα αλλα θεματα, το πραγμα αλλαζει...Η Αυστραλια επι πρωθυπουργιας της ειναι η πιο αργοπορημενη αγγλοσαξωνικη χωρα στην ισοτητα των γκέι!
ok, αυτό πιθανόν αλλάζει το πράγμα, αν και το άτσαλο στρίμωγμα δεν (πολυ)καθιστά σαφή τον σκοπό (αν αυτός είναι ο σκοπός τελικά). Μήπως υπάρχουν περισσότερα infos για τις προθέσεις του Howard Sattler κ.λπ..; Ειλικρινά, όμως, δεν βλέπω πως κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε.
Η ανεγκέφαλη μαλ@κία έχει το χώρο της. Ανέκδοτα με γκέυ κομμωτές ανήκουν στην πάμπ μετά από 5 μπίρες στις 2 η ώρα το πρωί, όχι στο μικρόφωνο με την Πρωθυπουργό της χώρας απέναντι.
Δεν με ενδιαφέρει το απυρόβλητο της δήθεν ελευθερίας του λόγου που περιλαμβάνει κιτρινισμό και ασυδοσία, ορμούμενη (συνηθέστερα) από ποταπούς σκοπούς. Με την ίδια λογική δεν με ενδιαφέρει η υπεράσπιση των κυρηγμάτων μίσους, χάριν της (δήθεν) ελευθερίας του λόγου.Όπως δεν θα υπερασπιστώ κάποι@ που θα έρθει να σε χαστουκίσει μέσα στο μετρό *άνευ καμίας αιτίας* επειδή έτσι του-ης γκαβλ...υπέδειξε η ελευθερία του-ης να πράξει.Υπάρχουν άνθρωποι που βουτάνε από παράθυρα, χάριν των "άκακων" λέξεων. Να λέμε αβέρτα προσβλητικές μ@λακίες, απλά και μόνο για το κέφι μας; Nope. Και δεν αισθάνομαι καθόλου ανελεύθερο άτομο (..απ' αυτήν την άποψη τουλάχιστον).
Η ελευθερια του λόγου αγαπητέ-ή, είναι μια έννοια τραβηγμένη όσο δεν πάει. Το γεγονός ότι έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις ελεύθερα την άποψή σου, δεν σημαίνει ότι δεν καλείσαι να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες των λεγομένων σου. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε υπάρχουν στην νομοθεσία κάθε χώρας διατάξεις περί προσβολής προσωπικότητας, εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης. Κάθε χώρος και κάθε κοινωνία ορίζεται και από κάποιους κανόνες στοιχειώδους σωστής συμπεριφοράς απέναντι στον συνάνθρωπο, πόσο μάλλον στον εργασιακό τομέα, όπου η συμπεριφορά σου πρέπει να διέπεται και από έναν βαθμό επαγγελματισμού.Τέλος, κανείς δεν με εμποδίζει να μιλήσω άσχημα, να προσβάλλω ή να συκοφαντίσω κάποιον ( μπορώ να εκφράσω την γνώμη μου ανοιχτά, αυτή είναι η ουσία της έννοιας "ελευθερία του λόγου"), αντίστοιχα όμως και αυτός ο κάποιος μπορεί να με μηνύσει για να προστατέψει την τιμή του και το όνομά του.