Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε η ΕΡΤ στο πρόσωπο του δημοσιογράφου, Φλόριαν Ντίκμαν, του περιοδικού Spiegel, ο οποίος σε σημερινό άρθρο του συγκρίνει τους προϋπολογισμούς των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της Γερμανίας με εκείνους της ΕΡΤ, προτρέποντας την ελληνική κυβέρνηση να μην έχει ως πρότυπα το ARD και το ZDF.

 

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι το συνολικό κόστος των δύο κρατικών σταθμών της Γερμανίας φτάνει τα 8,7 δισ. ευρώ τον χρόνο, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στα 109 ευρώ ανά κάτοικο, την ώρα που στην Ελλάδα το αντίστοιχο κόστος είναι περίπου 26 ευρώ. Ταυτόχρονα δεν παραλείπει ταυτόχρονα να σημειώσει ότι το ZDF των 8.000 υπαλλήλων, δεν έχει καν ραδιόφωνο, ενώ στέκεται και στο γεγονός ότι το μέσο εισόδημα στην Ελλάδα είναι περίπου το μισό σε σχέση με τη Γερμανία, γεγονός που σημαίνει ότι η δημόσια γερμανική τηλεόραση κοστίζει δυο φορές ακριβότερα στο Γερμανό φορολογούμενο.

 

Τέλος, το άρθρο κλείνει με μια αναφορά στις προσλήψεις, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει γίνονται με πολιτικό μέσο και στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης της Γερμανίας...